News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Wizz Air, cea mai mare linie aerină low-fare, low-cost din România şi din Europa Centrală şi de Est a anunţat astăzi că va începe operaţiunile de la Aeroportul Internaţional Arad, reluând astfel zborurile comerciale de pe acest aeroport. Wizz Air va opera începând cu 23 iunie 2012 zboruri de două ori pe săptămână, marţea şi sâmbăta, spre Milano-Bergamo (Italia).

Wizz Air, care deja operează zboruri către Milano Bergamo de la Aeroportul din Timişoara, va adăuga un nou aeroport în regiune pentru a deservi cererea mare pentru zboruri din Arad către nordul Italiei, o destinaţie populară atât pentru călătoriile business cât şi pentru petrecerea timpului liber. Noua rută care va fi operată în zilele săptămânii se adaugă serviciilor oferite din Timişoara. Wizz Air consideră deschiderea acestei rute ca o investiţie iniţială pentru a extinde serviciile între România şi Nordul Italiei, o oportunitate realizată în colaborare cu managementul aeroportului şi al oficialilor Consiliului Judeţean Arad. Aeroportul Internaţional Arad este al 5-lea aeroport din România de pe care sunt operate zboruri Wizz Air iar această extindere consolidează poziţia de cea mai mare linie aeriană din România.

Pentru a marca deschiderea noii rute, Wizz Air va oferi locuri promoţionale de la Arad spre Milano Bergamo, la un tarif de 93 RON, pentru un singur zbor, cu toate taxele incluse. Biletele sunt disponibile începând de astăzi pe wizzair.com.

“Românii folosesc serviciile Wizz Air pentru că ştiu că vor experimenta călătoriile plăcute cu avionul la tarife mai mici decât ale competitorilor. Acum, locuitorii din Arad şi din împrejurimi vor fi mai aproape de o destinaţie turistică sau de business de clasă mondială. Oraşul şi-a crescut atractivitatea ca hub al industriei şi al turismului în partea de vest a ţării. Ne menţinem angajamentul pentru a deservi regiunea şi estimăm o creştere a operaţinilor în viitor”, a declarat  György Abrán, Chief Commercial Officer of Wizz Air.

„Odată cu sosirea companiei Wizz Air, Aeroportul Arad îşi intră în drepturi, redevenind o adevărată poartă spre Europa şi dând posibilitatea pasagerilor din judeţul Arad şi nu numai, de a călători în străinătate la preţuri convenabile.  Aeroportul Arad beneficiază de o poziţie favorabilă, având legături excelente cu noua autostradă, fiind foarte accesibil pentru pasageri” a declarat Nicolae Ioţcu, preşedinte Consiliul Judeţean Arad.

„Reintrarea Aradului în circuitul aerian internaţional va aduce numeroase beneficii la nivelul întregului judeţ prin faptul că potenţialii pasageri din Arad dar şi cei din judeţele vecine, aşa cum experienţa ne-a confirmat-o şi în trecut, vor avea posibilitatea de a călători în străinătate la preţuri convenabile. Nu este de neglijat nici aportul adus economiei judeţului prin faptul că mii de turişti străini vor vizita atât oraşul Arad cât şi regiunea”, a declarat Dan Bălăcel, director Aeroportul Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *