News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Zimbrii din parcurile naturale uciși de haitele de câini sălbăticiți Zimbrii din parcurile naturale uciși de haitele de câini sălbăticiți
Please follow and like us:
Pin Share

Pare imposibilă repopularea pădurilor cu zimbri din cauza haitelor de câini abandonaţi de stăpâni şi sălbăticiţi. Au omorât patru zimbri în ultima săptămână într-o rezervaţie naturală din Caraş-Severin. Veterinarii i-au găsit sfâşiaţi.

În urma vizitelor de monitorizare făcute în rezervaţia de la Armeniş, s-a descoperit că patru din totalul de 29 de zimbri aduşi în munţii Ţarcu au murit, doi dintre ei fiind atacaţi de o haită de câini sălbăticiţi.

Iarna este o perioadă care pune la încercare supravieţuirea zimbrilor, având în vedere că în căutarea hranei aceştia îşi pierd din energie, devin vulnerabili, iar printr-un proces de selecţie naturală cei mai slăbiţi dintre ei sunt alungaţi din turmă şi pot fi atacaţi.

Urmele de pe cadavre şi imaginile de pe camerele de supraveghere le-au indicat medicilor veterinari că zimbrii au fost atacaţi de o haită de câini hoinari.

Zimbrii de la rezervaţia naturală de la Armeniş au fost aduşi în două tranşe, în 2014 şi în 2015, din opt rezervaţii din Elveţia, Belgia, Franţa şi Germania printr-un proiect care îşi propune salvarea speciei. (digi24.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *