News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Pe data de 8 noiembrie a fiecărui an se celebrează Ziua Internaţională a Zonelor Urbane, eveniment cunoscut şi sub numele de Ziua Mondială de Planificare a Oraşelor, care se sărbătoreşte începând din 1949 în peste 30 de ţări, în scopul de a veni în sprijinul publicului interesat de soluţii pentru planificarea oraşelor, dar fără a afecta mediul înconjurător.

,,Conflictul” dintre urbanizare şi ecologie se poate rezolva prin schimbarea mentalităţilor, în sensul de a nu se mai separa ideea de respect faţă de mediu pe de o parte, şi dezvoltarea durabilă a societăţii pe de altă parte. Pe lânga binefacerile pe care le are populaţia de pe urma urbanizării, de cele mai multe ori vedem doar efectele negative ale acesteia: aglomerare umană, trafic intens, poluare fonică, poluare atmosferică şi de aici, stres, oboseală, anxietate, etc.

În această zi membrii comunităţii, inclusiv autorităţile, trebuie să conştientizeze impactul pozitiv al planificării urbane în contextul dezvoltării durabile.

Evenimentul este marcat de APM Arad împreună cu preşcolarii Grădiniţei PP Nr. 19 ,,Piticot” în data de 08 noiembrie 2011 prin organizarea acţiunii ,,Parada costumelor din materiale reciclabile”. La acest eveniment au fost invitate să participe şi alte unităţi şcolare: Grădiniţa PP Nr. 20, Grădiniţa PP Nr. 23, Grădiniţa PN Nr. 18, Grădiniţa PP Nr. 14, Grădiniţa PP Nr. 9 şi Şcoala Generală Nr. 3.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *