News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

3 sfaturi de design interior: Cum arată casa arădeanului modern? 3 sfaturi de design interior: Cum arată casa arădeanului modern?
Please follow and like us:
Pin Share

Orice arădean modern își dorește să fie în trend cu ultimele tendințe din domeniul designului interior. Tocmai de aceea, aceste 3 sfaturi în materie de amenajări îți vor veni mănușă, dacă și tu îți dorești să dai un aer proaspăt locuinței tale. 

Fie că e vorba de renovarea bucătăriei, a dormitorului, fie, pur și simplu, schimbarea mobilei din sufragerie, nu uita să „tragi un ochi” peste ponturile de mai jos. 

3 sfaturi utile în amenajarea locuinței 

  1. „Less is more” în sufragerie 

Livingul este punctul central din fiecare locuință, iar dacă trebuie să alegi ce să prioritizezi la tine în casă, aceasta este încăperea cu care trebuie să începi. Știm cu toții că multe sufragerii din Arad au rămas încă blocate în stilul din anii ’90, fiind umplute cu mobilă până la refuz. 

În ziua de astăzi, orice designer interior recomandă curentul „less is more” (traducere din engleză “mai puțin înseamnă mai mult”), care nu numai că va accentua anumite piese de mobilier și zone din locuința ta, dar o va și aerisi considerabil, dând senzația de spațiu și luminozitate. 

Ce a rămas neschimbat în domeniul amenajărilor interioare este canapeaua din sufragerie, care continuă să fie punctul central al încăperii și chiar al întregii locuințe. Nu trebuie să optezi neapărat pentru un colțar imens care îți va aglomera camera, deoarece există numeroase variante de canapele și sofa-uri care ocupă puțin spațiu (dar sunt și extensibile) și au un design modern, în ton cu ultimele tendințe.   

  1. O bucătărie luminoasă 

Bucătăriile, ca, de altfel, și sufrageriile aglomerate, trebuie să fie și ele cât mai aerisite. Nimeni nu spune că nu trebuie să existe dulapuri, rafturi și corpuri de depozitare, dar acestea nu trebuie să ocupe mai mult de 30% din bucătărie. 

Lumina trebuie să pătrundă în bucătărie în așa fel încât aprinderea becului pe timpul zilei să nu fie necesară. Evită să plasezi mobilier în zone care ar umbri încăperea, pentru că spațiul ar putea să pară din ce în ce mai mic și aglomerat. Bucătăria poate fi locul în care mănâncă toată familia, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să iei o masă care să îngreuneze circulația prin încăpere. 

Luminozitatea este cheia oricărei bucătarii moderne, iar acest lucru va duce și la creșterea gradului de plăcere cu care vei găti și vei petrece timpul aici. Bucătăria poate deveni, astfel, și un loc de relaxare după o zi lungă de muncă. 

  1. Poziția patului matrimonial contează mai mult decât crezi

În dormitorul matrimonial, poziționarea patului este, de departe, cel mai important aspect. Acesta nu trebuie situat sub nicio formă pe același perete cu ușa, deoarece acest lucru contravine principiilor Feng Shui, din mai multe motive. 

Designerii sunt de părere că oamenii nu pot dormi liniștiți în pat dacă acesta este lipit de peretele cu ușa, pentru că, astfel, nu pot avea o bună vizibilitate când intră cineva în cameră. Se presupune că acest lucru creează o oarecare neliniște la nivel subconștient. 

Tocmai de aceea, pentru a evita orice neplăceri, încearcă să îl poziționezi lângă un perete fără ușă și fără geam, iar, astfel, vei avea o poziție dominantă în cameră. Vei putea vedea toate punctele de acces stând în pat, ceea ce duce la liniște sufletească, conform vechilor principii chinezești din arta amenajărilor interioare. 

Indiferent de modul în care te decizi să îți amenajezi sau să îți reamenajezi locuința, dacă vrei să fii în trend cu ultimele tendințe, ai destule variante de mobilier oriunde, dar mai ales în mediul online.  

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *