News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sesiunea a şaptea a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2011, a fost lansată de Administraţia Fondului pentru Mediu în 16 martie 2011. Programul se adresează persoanelor fizice, persoanelor juridice şi operatorilor economici fără personalitate juridică, care deţin în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele lor.

Suma alocată programului a fost de 228 milioane de lei, dar la 1 iunie 2011 bugetul alocat programului a fost suplimentat cu încă 60.000 de tichete, astfel încât suma aprobată a fost dublată, ajungând la 456 milioane de lei, iar numărul iniţial de tichete a crescut de la 60.0000 la 120.000 de tichete.

Persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale se pot înscrie în vederea acceptării în Programul RABLA 2011, în perioada 21 martie – 15 octombrie 2011.

Ca şi în anul 2010, cei care casează maşinile primesc un tichet cu valoarea de 3.800 lei. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou se pot utiliza unul, două sau cel mult 3 tichete valorice. Ca şi noutate începând cu acest an pot fi achiziţionate prin program inclusiv maşini hibrid şi electrice.

Pentru judeţul Arad au fost validaţi 4 colectori autorizaţi, care au încheiat cu AFM protocol de distribuire a tichetelor valorice:

v SC TRUCK AUTO CENTER SRL – pentru punctul de lucru din comuna Vladimirescu, sat Vladimirescu, Drumul Combinatului FN

v SC VIMA SRL – pentru punctul de lucru din comuna Conop, sat Odvoş, Nr. 16

v SC REMAT MG SA – pentru punctul de lucru din mun. Arad, Str. Câmpul Liniştii, Nr. 1

v SC METALCOMP INTERNAŢIONAL SRL – pentru punctul de lucru din mun. Arad, Str. Câmpul Liniştii, Nr. 1

Pentru judeţul Arad au fost validaţi 5 dealeri:

  • SC QUARK MOTORS SRL – Filiala Arad,
  • SC PREMIER MOTORS SRL,
  • SC TRANS EXPERT SRL,
  • SC AUTO TECHNIC SRL
  • SC INFOGO MOTOR SRL.

Autovehiculele pot fi achiziţionate şi din alte judeţe, de la dealerii validaţi şi publicaţi pe site-ul AFM, www.afm.ro.

Până în prezent la nivelul judeţului Arad au fost casate un număr de 2125 de autovehicule fiind emise tot un număr egal de tichete valorice. Cei interesaţi se pot adresa în continuare colectorilor validaţi la nivelul judeţului Arad, întrucât tichetele valorice nu au fost încă epuizate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *