News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Mai mulţi arădeni din cartierele Micălaca şi Grădişte au semnalat faptul că în ultimele zile au fost contactaţi de diferite persoane, cu pachete constând în produse alimentare. Este vorba despre pachetele cu alimente distribuite ca formă de ajutor din partea Uniunii Europene, pe care autorităţile locale au decis să le împartă prin intermediul unor voluntari. Problema este că voluntarii aleşi le-au spus oamenilor că ajutoarele vin din partea ARD şi a lui Mihai Răzvan Ungureanu, candidat al ARD la alegerile parlamentare.

            „În primul rând vreau să le transmit tuturor arădenilor că pachetele cu ajutoare constând în alimente de bază pe care le-au primit sau le primesc zilele acestea sunt ajutoare pe care Uniunea Europeană le acordă, an de an, cetăţenilor din statele membre. Dacă sunt în categoria celor care se descurcă mai greu cu asigurarea traiului de zi cu zi, să le primească şi să le folosească, pentru că este dreptul lor. Pe de altă parte, este de condamnat modul în care politicienii ARD şi reprezentanţii Primăriei Arad înţeleg să facă o propagandă politică lipsită de scrupule. Guvernările PDL au adus mulţi oameni sub pragul sărăciei, este total lipsit de demnitate să se folosească de ajutoarele Uniunii Europene pentru a încerca să le cumpere bunăvoinţa. Este un gest lipsit de demnitate, le cer ferm celor de la PDL-ARD să înceteze această formă primitivă de a face politică” a spus vicepreşedintele USL Arad, Flavius Măduţa.

            Dacă ajutoarele UE pot fi distribuite fără probleme, pachetele cu alimente împărţite de partide politice sau candidaţi la alegerile parlamentare intră în categoria mitei electorale. Mita electorală este infracţiune. Unii dintre arădenii contactaţi pentru distribuirea ajutoarelor sunt dispuşi să facă plângeri la poliţie împotriva celor care au încercat să le cumpere bunăvoinţa. USL Arad îi îndeamnă pe toţi arădenii care au fost contactaţi din partea candidaţilor ARD să facă acelaşi demers.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *