News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură– Centrul judetean Arad a preluat, de la 1 februarie 2011, activitatea desfăşurată de biroul judeţean al Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă, iar de la 1 martie, după pregătirile necesare, s-a procedat la vizarea carnetelor de rentier.

Până la data prezentei, mai exact în doar 17 zile lucrătoare, au fost vizate un număr de 867 carnete. Până la această oră activitatea s-a desfăşurat normal, însă mai sunt aproximativ 1042 de rentieri care urmează să solicite vizarea carnetelor pentru anul 2010.

Renta viageră are o valoare de 50 de euro/ha/an pentru terenurile arendate şi de 100 de euro/ha/an pentru suprafeţele de teren vândute.

Rentierii agricoli ale căror carnete de rentier au fost vizate de către birourile judeţene ale Oficiului Naţional de Rentă Viageră Agricolă, în perioada 1 ianuarie 2011 – 27 ianuarie 2011, rămân valabile, iar renta agricolă viageră va fi plătită de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Reamintim că pentru a primi ajutorul financiar aferent anului trecut, beneficiarii trebuie să-şi vizeze carnetele până la data de 31 august 2011, deasemenea rentierii agricoli ale căror contracte de arendă expiră în cursul anului calendaristic 2011 va trebui să-şi reînnoiască contractele de arendă şi să le depună în termen de 30 de zile la Centrul judeţean A.P.I.A Arad.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *