News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Serviciul Public Comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple Arad a realizat un bilanţ al activităţii pe trimestru 2 al acestui an. În această perioadă au fost primite 5386 cereri de paşapoarte, cu 594 mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 2847 cereri pentru paşapoarte electronice şi 2536 pentru paşapoarte temporare.

În perioada de referinţă au fost emise 2392 paşapoarte electronice şi 2526 paşapoarte temporare, din care pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au fost emise 141 paşapoarte electronice şi 78 paşapoarte temporare.

Pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al paşapoartelor au fost aplicate 77 sancţiuni contravenţionale cu amendă cuprinsă între 30-50 lei, care s-au făcut venit la bugetul local.

De asemenea, au fost efectuate 3272 menţiuni de anulare a paşapoartelor deţinute anterior, 320 de pierdere, 2 pentru furt şi 20 pentru deteriorare.

Pe linie de restricţii au fosz luate măsuri de restrângere a dreptului la libera circulaţie, în baza sentinţelor pronunţate de instanţele de judecată, pentru un număr de 32 de persoane returnate din străinătate în baza acordurilor încheiate de România cu alte state, în prezent în evidenţa activă figurând 368 persoane.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *