News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Braconaj pe Mures

Local 28 mai 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Joi, 27 mai a.c. în jurul orelor 03.00, o patrulă de jandarmerie aflată într-o acţiune în cooperare cu inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, i-au prins în flagrant pe S.S.L. în vârstă de 57 de ani şi pe fiul acestuia M.L în vârstă de 33 de ani din Arad, care aflându-se pe malul stâng al râului Mureş în dreptul Sălii Polivalente din cartierul Micalaca pescuiau prin metoda numită „greblare”. Aceştia aveau asupra lor lansete de pescuit prevăzute cu mulinete, iar pe firele textile erau montate cârlige triple cu spin folosite pentru braconaj.

În urma executării controlului bagajelor, aflate asupra lui S.S.L., jandarmii au găsit un peşte din specia „novac-sânger”, care avea aproximativ 1m lungime şi o greutate de 8 kg.

Jandarmii, au confiscat uneltele de pescuit şi i-au întocmit lui S.S.L. actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de „pescuitul cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare”.

De asemenea, lui M.L. i-au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de „complicitate” la „pescuitul cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare”.

Dosarele cu actele premergătoare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *