News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Co-preşedintele USL Arad, Dorel Căprar, consideră că marile companii la care statul este principalul acţionar, care controlează domenii strategice, trebuie conduse de profesionişti, nu după criterii politicianiste. Presa a scris valuri întregi de articole despre „băieţii deştepţi din energie”, care se îmbogăţesc în timp ce facturile suportate de români cresc ameţitor. Această realitate este facilitată de modul în care sunt numiţi membrii consiliilor de administraţie care controlează aceste companii. Am aflat din presă că unele companii publice din domeniul energiei, printre care şi Transelectrica, sunt conduse de oameni din servicii secrete, anonimi lipsiţi de calificare profesională şi politicieni fără pregătire în domeniu.

„Ne întrebăm ce caută domnul Seculici, de profesie arhitect, în consiliul de administraţie al Transelectrica? Am observat cu toţii că domnul Seculici alături de alte persoane necalificate pentru această poziţie decid viitorul unei companii strategice. Găsim anormală această situaţie. Oare ce l-a recomandat pe domnul Seculici pentru această poziţie? Precizăm că este vorba despre o societate-cheie, cu cifre de afaceri anuale imense. Remarcăm că, întâmplător sau nu, în această perioadă se discută despre vânzarea de către statul român a unui pachet de 15% din capitalul social al companiei de transport a energiei electrice. Ne întrebăm legitim dacă nu cumva politizarea consiliului de administraţie are legătură cu băieţii deştepţi care învârt sute de milioane de euro în domeniul energiei” a declarat Dorel Căprar.

Co-preşedintele USL Arad atrage atenţia asupra faptului că aceste numiri pe criterii politice pot discredita procesul de vânzare a pachetului de acţiuni Translectrica! Prin urmare, preţul obţinut de statul român poate fi afectat de astfel de decizii neinspirate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *