News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

PSD contiună seria deplasărilor în municipiu, pentru a prezenta problemele cu care se confruntă arădenii. Sânnicolaul Mic este unul dintre cartierele cu care administraţia Falcă se mândreşte, pentru că au fost realizate o serie de investiţii. Cu toate acestea, în cartier sunt numeroase probleme lăsate nerezolvate, mai mult, sunt cetăţeni care au făcut numeroase reclamaţii justificate, ignorate de autorităţile locale sau autorităţile statului.

Pe strada Căprioarei, într-o zonă bifată de administraţia locală ca „rezolvată” câteva familii au fost lăsate de izbelişte. Este vorba despre cei care au casele chiar în faţa digului. Pentru că locuiesc în apropierea digului, oamenii nu beneficiază de un trotuar în faţa casei, de canalizare, apă curentă, nu beneficiază de transport în comun. În schimb, prin trecerea în altă zonă de impozitare, cetăţenii respectivi plătesc impozite mai mult de dublu faţă de anul trecut! Cetăţenii din zonă trebuie să ducă singuri gunoiul la capăt de stradă, deşi plătesc o taxă de salubrizare la fel ca orice alt arădean. „Am fost pe teren şi am văzut că se puteau găsi soluţii pentru problemele oamenilor. Cu puţin efort şi imaginaţie, aceşti cetăţeni puteau fi ajutaţi. Consider că dacă autorităţile locale sunt responsabile, încearcă să ajute toţi cetăţenii, chiar dacă pentru unii trebuie să depună eforturi mai mari. Considerăm aberantă decizia de a dubla impozitele pentru aceşti oameni, lipsiţi practic de orice tip de facilitate pe care o oferă un oraş civilizat” a spus Laurenţiu Hălmăgean, preşedintele organizaţiei municipale PSD Arad. Este interesant că în aceeaşi zonă, pe o porţiune pe care nu circulă nimeni, au fost amenajate trotuare! Dacă se doreşte acest lucru, în faţa caselor se poate face măcar un şanţ care să preia apa de ploaie care se scurge de pe dig şi inundă curţile oamenilor.

Pe strada Steagului, cetăţenii sunt pur şi simplu terorizaţi de zgomotul infernal pe care îl face o fabrică funcţională non-stop. Zi şi noapte, oamenii care plătesc impozite foarte mari (aproape 2 000 de lei pe an) sunt nevoiţi să suporte gălăgia. În ciuda a numeroase reclamaţii, nimeni nu i-a băgat în seamă. Instituţiile abilitate care au măsurat zgomotul au spus că este puţin peste normal pentru că… latră un câine! Oricine are curiozitatea să se deplaseze la faţa locului poate constata că este o minciună. Cetăţenii au făcut reclamaţii şi la primarul Falcă, dar acesta s-a supărat după ce a fost întrebat dacă nu vrea să facă schimb de locuinţe cu cei care sunt nevoiţi să suporte zgomotul. „Este un caz care demonstrează că în Aradul condus de Falcă şi de PDL, un om care are bani poate să încalce drepturile a zeci de oameni obişnuiţi. Mai mult, este protejat de instituţiile publice, indiferent dacă vorbim despre autorităţile locale sau despre instituţii subordonate Guvernului. Noi credem că fiecare om trebuie respectat şi că fiecare om sau instituţie trebuie să respecte legile. Din câte ne dăm seama, firma care funcţionează aici nu a făcut niciun efort pentru a reduce poluarea sonoră. Într-un oraş civilizat, fabricile nu funcţionează în cartierele de locuinţe, sunt mutate în zone industriale unde nu deranjează cetăţenii” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *