News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Primăria Municipiului Arad face apel la toţi cetăţeni şi agenţii economici să îndepărteze zăpada de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, pentru ca pietonii să poată circula în condiţii de siguranţă. 
HCLM 162/2003 privind gospodărirea municipiului prevede aceste obligaţii de a menţine curăţenia pe trotuare prin îndepărtarea zăpezii şi a gheţii ori de câte ori este necesar (strângerea zăpezii se face în locuri în care nu se stânjeneşte circulaţia pietonală, auto sau parcarea). De asemenea, în cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor) de pe acoperişuri, deţinătorii clădirilor au obligaţia de a avertiza  trecătorii şi de a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperiş cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotări specifice. Conform HCLM 162/2006, nerespectarea acestor obligaţii atrage sancţiuni contravenţionale – respectiv amendă până la 2000 lei.

De remarcat, că firma care execută deszăpezirea a ieşit la luptă cu zăpada încă din ziua de Crăciun, informează Primăria Municipiului Arad. „Activitatea de deszăpezire a arterelor rutiere din municipiul Arad se desfăşoară continuu începând din data de 25 decembrie 2010, cu următoarele utilaje: 5 utilaje pentru împrăştiat material antideparant (utilizat până în dimineaţa zilei de luni 27 decembrie peste 365 tone nisip cu sare), 3 utilaje cu pluguri pentru îndepărtat zăpada şi echipe de măturat manual care intervin pentru curăţarea gurilor de scurgere, a refugiilor din staţiile de tramvaie, etc.”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. Problema este ca noi aradenii nu le-am prea vazut, probabil erau deghizate in carute sau tractoare, ce sa zicem de utilajele de pe drumurile judetene.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *