News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Principalele obiective urmărite, prin luarea acestor măsuri, sunt reducerea cheltuielilor, având în vedere contextul crizei economice actuale, precum şi alinierea la normele de protecţie a mediului impuse de către Uniunea Europeană. Un prim pas în acest sens a fost făcut odată cu implementarea la Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Neuropsihic Petriş a unei instalaţii solare pentru completarea sistemului clasic de obţinere a apei calde menajere.

Acest obiectiv a fost finanţat prin “Programul de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme de energie solară, energie geotermală şi energie eoliană ori alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului”, derulat şi finanţat prin Administraţia Fondului pentru Mediu Bucureşti. Valoarea investiţiei s-a ridicat la 131.166,53 lei.

„Investiţia a fost realizată pentru a respecta normele europene de mediu, dar şi pentru a reduce costurile funcţionării unităţii de la Petriş. Dar, fără a diminua confortul celor internaţi aici. Vom continua să sprijinim şi să finanţăm acest gen de proiecte, pentru a moderniza sistemul Astfel, vom demara o altă lucrare la Spitalul. Judeţean Arad. O investiţie de circa 2,3 milioane lei, prin care se urmăreşte crearea unui sistem de încălzire prin mijloace alternative”, a afirmat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *