News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum sa scazi cheltuielile de intretinere | 5 idei practice Cum sa scazi cheltuielile de intretinere | 5 idei practice
Please follow and like us:
Pin Share

Lunar, factura la intretinere reprezinta o cheltuiala prea mare? Vrei sa reduci aceste costuri, insa nu stii cum sa procedezi? Afla ca exista cateva metode eficiente prin care poti reduce costurile lunare de intretinere, fara eforturi prea mari. Tot ce trebuie sa faci este sa acorzi mai multa atentie acestui aspect si sa adopti cateva solutii optime pentru locuinta ta, pentru un confort cat mai sporit.

Iata 5 idei practice care te ajuta sa scazi cheltuielile lunare de intretinere, pentru ca acestea sa nu mai reprezinte un efort si o greutate pentru bugetul familiei:

Inlocuieste instalatiile vechi

Poate parea o investitie majora la prima vedere, insa daca ai instalatii vechi la casa sau apartament, e posibil ca acestea sa genereze pierderi desturi de mari. De exemplu, un robinet care pierde stropi de apa constant, poate sa duca la cantitati considerabile si, implicit, sa creasca factura la apa. O picatura pe secunda poate sa insemne aproximativ 0,5 metri cubi lunar. Instalatiile sunt o prioritate in acest caz, iar investitia in unele noi iti va aduce beneficii mai tarziu. Incearca sa nu irosesti apa si sa o folosesti cu chibzuinta. De exemplu, atunci cand te speli pe dinti, robinetul poate fi oprit.

Economiseste energie electrica

Pentru a scadea consumul de energie electrica, poti monta panouri solare, in cazul in care locuiesti la casa. Tot mai multe persoane aleg aceasta varianta optima care, desi reprezinta o investitie mai serioasa, ele vin cu avantaje semnificative. Gasesti variante de panouri presurizate pe www.dbsolar.ro, la preturi extrem de avantajoase. Un alt mod de a economisi energia electrica este sa folosesti cu simt de raspundere aerul conditionat si sa deconectezi electronicele atunci cand nu le folosesti.

Izolatia potrivita

Vara poate fi un moment potrivit pentru a face acest gen de reparatii, care sa reduca pierderile de caldura din casa, in sezonul rece. Izolarea cat mai eficienta a peretilor este un lucru foarte important, ce nu trebuie sa faca rabat la calitate. Daca locuinta ta va fi izolata termic, cat mai bine, vei economisi mai mult si vei scadea considerabil cheltuielile lunare la intretinere. Printr-o izolatie slaba se poate pierde pana la 35% din caldura casei, iar prin ferestre si usi se pierde chiar si 56%. Acest lucru va incuraja folosirea mijloacelor de incalzire, fapt care va duce la cresterea cheltuielilor lunare. Mai ales in sezonul rece, cand temperatura exterioara este foarte scazuta iar peretii retin mult mai greu caldura.

Incearca sa reduci pierderile

Pentru ca, de multe ori, nu ai cum sa controlezi la perfectie pierderile care se produc luna de luna, este indicat sa iti instalezi niste apometre si sa achizitionezi un economizor de apa. Becurile economice sunt si ele o solutie foarte buna pentru a incuraja economia de energie. Cu ajutorul unui bec economic, poti sa scazi considerabil costul facturii la lumina. Fa aceasta investitie utila pe termen lung si vei observa cum, lunar, factura nu mai reprezinta o greutate atat de mare.

Masina de spalat economica

Investeste intr-o masina de spalat noua si moderna, mult mai economica decat cele mai vechi, cu incarcare frontala. Folosind un model mai nou de masina de spalat, beneficiezi de programe economice, care controleaza consumul de apa. Merita sa faci o investitie ca aceasta, mai ales in cazul in care masina ta de spalat este veche.

Pentru ca factura la intretinere sa nu mai reprezinte o povara, luna de luna, poti aplica metodele de mai sus, mai ales ca acestea nu reprezinta investitii foarte mari si te pot ajuta sa scazi considerabil cheltuielile, in fiecare luna.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *