News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

ciprian luca in parlament

Deputatul Ciprian Luca răspunde atacurilor primarului Aradului, Gheorghe Falcă, lansându-i acestuia invitația de a purta un dialog tematic concret, purtat față în față, în cadrul unei emisiuni televizate.

“ Nu agreez schimbul de replici prin comunicate de presă. Ieșirile publice în absența celui acuzat sunt practici obișnuite în atitudinea edilului șef al urbei. Ne-am obișnuit de atâția ani ca domnia sa să fie cel care, erijat în “cel mai bun”, “unicul” și “de neînlocuit”, să arunce cu acuze la adresa celor care îl înconjoară. Pe mine personal, nu ma reprezintă un asemenea comportament. Iar USL nu recurge la acest gen de dialog. Dacă cel care se află la conducerea orașului apreciază că atragerea atenției asupra unor probleme majore care afectează siguranța cetățenilor și dreptul acestora,  luat de Putere, la un trai decent și la democrație sunt acuze nefondate, atunci orice dialog este din start sortit eșecului. Orbiți parcă de deținerea puterii, chiar dacă doar temporar,  PDL-istii nu mai văd decât ceea ce îi interesează pe ei. Adică câștigarea unor averi colosale pentru ei și apropiații lor, ignorând marea masă de oameni cărora de fapt le datorează fotoliile pe care acum le ocupă.

Revenind însă la așa zisele acuze nejustificate, nu mă voi lansa într-un război mediatic pentru că repet nu îmi stă în caracter. Nu sunt adeptul circului de doi bani și consider că românii sunt deja sătui de a mai “gusta” din schimbul de replici dintre politicieni. Oamenii au nevoie de servicii de calitate, au nevoie de siguranța locului de muncă, de o pensie decentă, de medicamente, de tratamente eficiente în spitale și de educație în școli. Arădenii au nevoie de prețuri la gigacalorie pe care să îl poată suporta, de ajutoare pentru încălzire, de drumuri și canalizare. Nu neg că  la nivelul județului și al municipiului au fost și sunt derulate o serie de investiții. Și chiar de interes major. Problema constă însă în calitatea acestor lucrări pe de o parte și în sumele atribuite firmelor agreate cărora le-au fost atribuite lucrările, pe de altă parte. Vorbim despre refacerea carosabilului, despre înlocuirea pavelelor, despre investițiile de la Spitalul Clinic Judetean, despre lucrările derulate în mai multe școli din municipiu, cum este și cazul Școlii Generale nr 10 despre care am mai vorbit și cu alte ocazii. Exemplele sunt multiple, iar acuzele aduse de USL sunt pe deplin justificate. Iar dacă domnul primar este deschis la dialog concret, îmi exprim deschiderea purtării unei discuții în cadrul unei emisiuni televizate”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *