News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Guvernul Boc, susţinut fără condiţii de la Arad de Gheorghe Falcă, de parlamentarii PDL şi de toţi ceilalţi membri ai PDL, promovează constant politici împotriva populaţiei. Săptămâna aceasta, farmaciile din judeţul Arad nu au mai eliberat medicamente gratuite şi compensate, după ce au fost înştiinţate de către oficialii Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) că fondurile alocate au fost epuizate. În consecinţă, asiguraţii au fost nevoiţi să suporte preţul întreg al medicamentelor sau să renunţe la medicamente! Farmaciştii nu pot fi condamnaţi că nu şi-au asumat riscul de a elibera medicamente gratuite şi compensate, fără garanţii de la CJAS că ulterior îşi vor recupera banii.

Mai citeste si:  PSD cere anularea deciziei prin care zeci de mii de familii sărace sunt lăsate fără nicio sursă de venit!

„Este revoltător ce se întâmplă! Din acest an, pensionarii cu pensii de peste 740 de lei plătesc CAS. Guvernanţii au spus că sănătatea costă şi trebuie să plătească pentru a beneficia de servicii de calitate. Au fost obligaţi să plătească CAS şi cei care câştigă drepturi de autor. Care este rezultatul? Se epuizează fondurile şi nu se eliberează medicamente gratuite şi compensate! Cei mai afectaţi de aceste decizii catastrofale sunt pensionarii, care au venituri foarte mici, au numeroase afecţiuni şi depind de medicamente. Sperăm că nu va deveni un obicei acesta de a aloca fonduri insuficiente, aşa cum se întâmplă cu plafoanele pentru analizele medicale. Este un atentat la sănătatea populaţiei!” a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Mai citeste si:  Scrisoarea deschisa a lui Dacian Tolea catre aradeni!

Vă reamintim că în ultima perioadă au fost luate mai multe măsuri care au afectat grav calitatea actului medical în România şi în judeţul Arad. Cabinetele medicilor de familie sunt subfinanţate iar consecinţele le vor suporta tot pacienţii. Trei spitale din judeţul Arad – Chişineu-Criş, Sântana şi Gurahonţ – sunt închise din raţiuni financiare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.