News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Pericol de îmbolnăvire la Spitalul Municipal Arad, unde inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au descoperit, în noaptea de joi spre vineri, că în spălătoria aparţinând SC Gil Trans SRL sunt spălate halatele pline de sânge ale angajaţilor de la abatoarele Smithfield.
Halatele pline de resturi animale erau spălate pe parcursul nopţii, astfel încât reprezentanţii spitalului habar nu aveau ce se întâmplă în spălătorie, care a devenit un serviciu externalizat, prestat de SC Gil Trans SRL, firma omului de afaceri arădean Gheorghe Ghilinţă.
Inspectorii care au efectuat controlul au dispus sistarea imediată a activităţii spălătoriei şi au obligat societatea să treacă la dezinfecţia acesteia. După efectuarea dezinfecţiei, specialiştii DSP Arad au recoltat probe microbiologice iar conform rezultatului acestora societatea îşi poate relua activitatea. A fost tot ce s-a putut face conform legislaţiei actuale, a declarat pentru NEWS-AR, Ionel Drăgănescu, directorul DSP Arad. Directorul DSP a declarat că SC Gil Trans SRL nu poate fi sancţionată decât sub aspectul nerespectării normelor tehnice, însă nu este cazul.
Totuşi, lucrurile nu sunt atât de simple, Ionel Drăgănescu spunând că dacă se va continua cu spălarea halatelor de la abatoarele Smithfield acolo, există riscul îmbolnăvirii pacienţilor din spital cu microbi proveniţi de la animale. De asemenea, există şi riscul ca anumiţi microbi din spital să ajungă odată cu lenjeria în abatoarele Smithfield, astfel încât există pericolul îmbolnăvirii populaţiei care consumă produsele Smithfield. „Riscuri există de ambele părţi. Acolo se spală lenjerie de spital şi pleacă lenjerie în abatoare”, a spus Drăgănescu. „Legislaţia ar trebui să nu permită spălarea rufelor din altă parte pe acelaşi flux tehnologic cu cele din spitale”, a conchis Drăgănescu.
Directorul DSP Arad a declarat că în cursul zilei de luni va depune o iniţiativă legislativă în acest sens. „Juristul nostru studiază chiar acum această problemă şi vom face o propunere legislativă astfel încât să nu mai avem astfel de surprize”, a declarat Drăgănescu.
Gheorghe Ghilinţă, proprietarul SC Gil Trans SRL, nu a putut fi contactat, având telefonul (0753-2….3) închis. De altfel, acesta nici nu se afla în localitate la momentul controlului de la spălătorie.(news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *