News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Vicepreşedintele PNL Arad, Ionel Ciupe, a adus o serie de critici sistemului de sănătate, referindu-se la realităţile pe care arădenii le trăiesc pe propria piele atunci când se îmbolnăvesc şi ajung în spital.
Ciupe a afirmat că în farmacii se dau multe medicamente pe reţete eliberate în spital iar în unele secţii de primire urgenţe singurul antibiotic care se găseşte este Penicilina, ineficient pentru tratamentul infecţiilor mai complicate. De asemenea, vicepreşedintele PNL a atras atenţia că medicamentele existente în spitale sunt banalele algocalmin şi diazepam iar pacienţii sunt invitaţi să-şi cumpere calmante şi antibiotice mai puternice dacă nu doresc să facă complicaţii.
„Sunt consternat de ceea ce a putut să afirme managerul Spitalului Judeţean, domnul Totolici, care a contrazis un consilier judeţean, spunând că nu este nevoie ca pacienţii să-şi cumpere singuri medicamentele. Domnia sa a spus că sunt medicamente în spital, dar că pacienţii şi le doresc pe cele de ultimă generaţie, or noi ştim cu toţii că nu este aşa!”, a declarat Ionel Ciupe.
„Noi, liberalii arădeni, ne întrebăm dacă nu ar ţine de obligaţia spitalului, a Ministerului, a Guvernului până la urmă, să asigure cele mai bune medicamente pentru pacienţi? Asta pe de o parte. Pe urmă, afirmaţia domnului Totolici este de o aroganţă ieşită din comun. Oricine a fost internat în spitalele arădene ştie că de cele mai multe ori eşti nevoit să îţi cumperi medicamente, mai ales dacă din priviri poţi fi identificat ca un om care şi le poate cât de cât permite, pentru că sistemul nostru de sănătate este incapabil să asigure servicii medicale decente pentru toţi românii, indiferent de condiţia socială”, a mai declarat Ciupe.
Directorul Spitalului Judeţean Arad este contrazis şi pe site-urile de ştiri, chiar de bolnavi, care îi prezintă realităţile trăite pe pielea lor în instituţia pe care o conduce.
„Deci, domnul Totolici ori nu ştie ce este în spital, ori nu este bine informat, ori asta este politica spitalului de a spune că nu are şi pacientul să-şi cumpere dacă vrea, şi aşa spitalul reduce din cheltuieli, sau mai este o problemă, poate ca pe fişele pacienţilor figurează multe medicamente pe care bolnavul nu le vede şi cei ce le administrează le substituie pentru cabinete particulare sau pentru cunoştinţe. Deci atenţie la patul pacientului. Sănătate”, arată Iulia pe unul dintre site-urile de ştiri ale Aradului.
O altă persoană a prezentat cazul unui pacient care s-a operat de hernie iar singurul lucru de care a beneficiat în spital, în afara operaţiei, a fost un pat incomod. În rest, medicamentele a fost nevoit să şi le cumpere de la farmacie, cu toate că omul avea plătită la zi contribuţia la CAS.
„Asistăm la un moment în care cei de la PDL îi cer demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. Poate că nu ar fi rău să i-o ceară şi ministrului Sănătăţii, Attila Cseke”, a conchis Ionel Ciupe. (comunicat PNL Arad)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *