News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Iubitorii Fordului Mustang il pot purta la mana – iata cea mai crazy inventie a unui danez! Iubitorii Fordului Mustang il pot purta la mana – iata cea mai crazy inventie a unui danez!
Please follow and like us:
Pin Share

Christian Mygh este un danez extrem de deschis la lucrurile noi, extrem de inventiv si foarte atasat de brandul clasic auto Ford Mustang. Din dragostea pentru a aceasta masina a avut o idee absolut geniala, iar in anul acesta a si reusit sa o puna in practica cu ajutoul lui Jonathan Kamstrup, un alt prieten de-al sau din Danemarca.

Amandoi fiind pasionati de masina clasica, au inceput sa calatoreasca prin lume in cautarea unor piese de schimb pentru aceste masini. Insa nu s-au gandit la ceea ce va sta posibil dumneavoastra in minte. Nu, nu au dorit sa repare sau sa reconditioneze vreun Ford Mustang.

Au avut in gand ceva mult mai spectaculos. Au inceput sa realizeze ceasuri de mana din piese de Ford Mustang. Poate parea incredibil, dar iata ca nu este. Cei doi danezi au gasit piese de schimb de Ford Mustang in toata lumea, iar folosindu-se de acestea si de maiestria desavarsita a unui ceasornicar, cei doi s-au apucat sa construiasca ceasuri din piese de Ford Mustang.

 

Ceasurile realizate de cei doi se vand ca painea calda, avand preturi de aproximativ 2100 dolari

Nu a trecut mult timp pana ca cei doi sa ajunga cu adevarat cunoscuti, iar piesele lor de arta sa inceapa a fi valorificate pe piata. Au vandut pana acum zeci de modele, iar unele dintre acestea au fost vandute si pentru suma fabuloasa de peste 2000 de dolari.

Fiecare ceas construit contine cateva elemente distinctive:

  • Numarul matricol al masinii de la care au fost preluate piesele
  • Anul productiei motorului
  • Specificatiile designului clasic de Ford Mustang

In una din calatoriile lor in Suedia, cei doi s-au intors cu un Raven Black din 1966, acest autovehicul fiind baza de la care au pornit in realizarea ceasurilor. Pe baza unui sigur automobil, danezii pot crea pana la 250 de modele de ceasuri.

Intrebati de diversi ziaristi cum explica ei aceasta idee, acestia au declarat ca ei doar incearca sa readuca pasiunea pentru un vehicul istoric la viata. Ei nu taie si nu ciopartesc frumusetea unui Ford Mustang, ei doar reinventeaza si aduc pe piata noi piese care sa duca mai departe traditia acestei masini.

Cofondatorul afacerii, Mygh a declarat pentru Stuff.co.nz faptul ca un impatimit al Fordului Mustang va vedea in acest proiect o adevarata opera de arta. Desi majoritatea va observa doar o gramada de metal si o fantoma a unui vechi Ford Mustang, cei care cunosc masina si cei ce au crescut cu dragostea fata de acest model vor vedea cu totul altceva. Ei vor observa povestea din spatele acelui ceas, purtand adanc in sufletul sau si in fiecare particica de mecanism  povestea unui autovehicul nemuritor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *