News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Deputatul PSD Ciprian Luca ia atitudine vis-a -vis de situaţia dată publicităţii de ministrul Muncii, Sebastian Lazăroiu. Demnitarul arădean apreciază drept nefondate afirmaţiile mai marelui ministerului de resort, considerând gestul drept o încercare a acestuia de a-şi atrage capital de imagine.

Declaraţiile lui Lăzăroiu demonstrează încă o dată practica pdl-iştilor de a distrage atenţia populaţiei de la problemele reale ale societăţii. De această dată gestul ministrului muncii este generat de incompetenţa acestuia de a rezolva problemele cu care se confruntă pe piaţa muncii, românii din diaspora, declară Ciprian Luca.

Studiul realizat pe eşantioane numai de ministrul Lăzăroiu ştiute, dezinformează. Demersul său îi demonstrează doar calitatea de politruc. Purtătorul de vorbe a lui Boc a omis să spună că dacă în teritoriu au fost înregistrate fraude la acordarea ajutoarelor sociale, acest lucru a fost posibil doar prin modificările aduse Legii 416, care a condus la o birocratizare excesivă a sistemului, făcând imposibilă verificarea în teren a documentelor depuse pe propria răspundere de solicitanţi.

Demnitarul arădean atrage atenţia şi asupra modului în care au fost făcute verificările dosarelor în plată. „ Dacă la Arad, verificările efectuate de Inspecţia Socială şi Agenţia judeţeană de Prestaţii Sociale s-au derulat prin sondaj, în unele judeţe, cum este cazul Hunedoarei, au fost analizate toate dosarele aflate în plată. Mă întreb atunci care este logica analizei ministrului Lăzăroiu, când datele colectate din terioriu nu pot fi elocvente. Spre corecta informare a domnului ministru, aş dori sa îi transmit câteva date legate de situaţia înregistrată la nivelul judeţului Arad. Surprinzător pentru specialiştii Puterii, cele mai multe dosare de ajutor sociale descoperite cu nereguli sunt ale primăriilor conduse de edili pdl-işti, susţine deputatul Luca.

Acesta şi-a argumentat acuzaţia prin cazuri precum cel de la Mişca, unde au fost descoperite 642 de dosare în neregulă, cel de la Semlac, cu 343 de dosare incomplete. La Secusigiu – 232 de dosare sunt greşite, la Hălmagiu – 204, la Felnac – 421, Pâncota 353, Beliu – 273, Bocsig 354 sau Păuliş cu 212 dosare incomplete.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *