News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

NASA A DESCOPERIT VARUL MAI MARE SI MAI IN VARSTA AL TERREI NASA A DESCOPERIT VARUL MAI MARE SI MAI IN VARSTA AL TERREI
Please follow and like us:
Pin Share

NASA a anunţat astăzi că a descoperit vărul planetei noastre, cu ajutorul sondei spaţiale Kepler. Planeta descoperită este ceam mai apropiată ca şi mărime cu Terra şi a fost descoperită în habitaclul unei stele similare cu cea a sistemului nostru solar.
„De astăzi planeta noastră este mai puţin singură” a afirmat Jon Jenkins, cercetător din cadrul echipei echipei Kepler.
Planeta Kepler-452b este la aproximativ 1400 de ani lumină de Pământ, în constelaţia Cygnus şi este cu 60% mai mare decât planeta noastră.
Dacă am vizita această planetă gravitaţia noastră ar fi de două ori mai mare decât cea de pe Pământ, iar specialiştii spun că sunt şanse foarte mari ca planeta să aibă o suprafaţă formată din roci.
Noua planetă descoperită este puţin mai departe de steaua sa decât pământul de soare dar şi steaua sa străluceşte mai puternic decât soarele, deci sunt condiţiile unei clime apropiate, a constatat Jon Jenkins.
Sunt nevoie de 385 de zile pentru planetă de a-şi înconjura steaua proprie, deci apropiat de cele 365 de zile necesare pământului.
Agenţia NASA a afirmat că este pentru prima dată când descoperă o planetă cu aproape aceleaşi dimensiuni ca ale Terrei şi care să aibă o suprafaţă formată din roci iar orbita în jurul stelei să fie aproape similar cu cea faţă de soare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *