News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În anul 2009, Ministerul Mediului şi Pădurilor, a iniţiat un proiect pentru desemnarea de noi situri Natura 2000 ca urmare a obligaţiilor ce revin ţării noastre ca stat membru al UE, în ceea ce priveşte constituirea şi consolidarea reţelei Natura 2000 Proiectul de cercetare în vederea îndeplinirii obligaţiilor ce revin ţării noastre în ceea ce priveşte aplicarea reglementărilor comunitare privind reţeaua ecologică Natura 2000”.

Noile propuneri/extinderi de situri Natura 2000 pot fi accesate în vechea bază de date Natura 2000 sau de pe pagina de internet a APM Arad.

Astfel la cele 12 situri validate s-au mai adăugat 17 propuneri, o propunere în curs de validare, 3 situri de rezervă, 51 de situri de rezervă în alte situri.

Având în vedere că procedurile de reglementare pentru proiectele aflate în zona unei arii naturale protejate sunt mai complexe, necesitând termene mai îndelungate precum şi alocarea unor resurse bugetare mai mari, considerăm că este necesar ca toţi cei interesaţi să-şi exprime punctul de vedere referitor la aceste propuneri/extinderi.

În cazul în care autorităţile locale au în avizare sau în derulare proiecte  a căror viitor amplasament sau amplasament se află în cadrul unei arii naturale protejate avem rugămintea de a informa APM Arad până la data de 15.12.2010.

Toate informaţiile şi comentariile factorilor interesaţi, privind limitele noilor propuneri/ extinderi de situri Natura 2000 (introduse în baza de date), se vor transmite pe adresa A.P.M. Arad (b-dul. Dragalina nr. 16, [email protected], tel. 0257/280996, fax. 0257/284767) în vederea centralizări lor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *