News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Poliția Locală Arad atrage atenția persoanelor fizice și agenților economici că au obligația să efectueze și să mențină curățenia trotuarelor pe aliniamentul aferent imobilelor deținute  prin îndepărtarea zăpezii și a gheții ori de câte ori este necesar. Strângerea zăpezii se va face în locuri care nu stânjenesc circulația pietonală, auto sau parcarea. În cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau gheții (țurțurilor) de pe clădirile înalte, deținătorii au obligația să ia masuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare și de îndepărtare a acestora cu mijloace proprii sau prin sesizarea autorităților competente.

Polițiștii locali au împărțit astăzi peste 1000 de notificări în toate cartierele municipiului în legătură cu aceste prevederi legale , cuprinse în Hotărârea de Consiliu Local nr.162/2006 privind gospodărirea municipiului. În perioada următoare vor fi demarate o serie de controale în oraș, și se va trece la încheierea proceselor verbale de amendă, cuanutumul acesteia fiind între 1001 și 2000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din minim în 48 de ore.

”Rugăm cetățenii Aradului să dea dovadă și de această dată de spiritul civic care îi caracterizează și să curețe trotuarele de zapadă și de gheață, pentru a preveni eventuale accidente nedorite care pot avea urmări extrem de neplăcute.” – precizează Viorica Graur , director executiv al Poliției Locale Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *