News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula a participat, în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, la un schimb de opinii cu Johannes Hahn, comisarul pentru politică regională, cu privire la cadrul viitoarei politici de coeziune după 2013.

„Politica de coeziune reprezintă un motor de creștere pentru regiunile europene. De aceea, este esențial să continuăm măsurile de eficientizare a acestei politici printr-o acţiune coordonată, axată pe priorităţile cheie europene de creştere inteligentă, durabilă şi incluzivă.” a declarat Iosif Matula.

Europarlamentarul democrat-liberal apreciază că afirmațiile comisarului Hahn cu privire la gradul de absorbție a fondurilor în unele state din UE confirmă progresul înregistrat de România la acest capitol.

Problema absorbţiei fondurilor de la UE este una majoră pentru Johannes Hahn, care a afirmat, în cadrul ședinței Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European că „În România și Bulgaria există semne care arată că situația se îmbunătățește și sunt încrezător că această tendință va fi remarcată și mai mult în anul 2012, mai ales în Bulgaria deoarece există aici multe proiecte mari care vor fi puse în aplicare.”

Comisarul european a mai adăugat că în cadrul Comisiei Europene se lucrează la elaborarea unui cadru strategic pentru fondurile structurale care va contribui la realizarea obiectivelor Strategiei Europa 2020 și care urmează să fie prezentat până la sfârșitul acestui an.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *