News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Luna septembrie s-a încheiat cu un volum record pe anul în curs fiind tranzacţionate 208.767 contracte futures şi optiuni cu o valoare de 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 66% faţă de perioada similară din anul 2010.
Începând cu 12 septembrie 2011 a intrat în vigoare programul prelungit de tranzacţionare (9.45-23.15) . Tot în această lună s-au realizat reduceri de comisioane, s-a îmbunătăţit substanţial activitatea de market making şi nu în ultimul rând s-au lansat produse noi: şase perechi valutare denominate în lei (USD/JPY, EUR/JPY, EUR/CHF, EUR/GBP, USD/CHF, GBP/USD), Pachetul Phoenix cu activul suport calculat ca diferenţă dintre preţul futures a zece uncii aur şi preţul futures DJIA .
În top tranzacţionare s-au plasat derivatele externe. Indicele Dow Jones a ajuns la o cotă de 44% din piaţă cu 91.518 contracte futures. Pe celelalte poziţii se situează contractul futures pe uncia de aur cu 28,6% cotă de piaţă şi 58.413 contracte încheiate iar pe poziţia a treia derivatul SIF Oltenia cu un rulaj de 32.635 contracte. Perechea valutară EUR/USD tranzacţionată în lei, a câştigat tot mai mult teren plasându-se pe poziţia a patra cu 15.842 contracte futures şi o cotă de piaţă de 7,6%.
În prima lună de la lansare, Pachetul Phoenix s-a situat pe poziţia a şasea cu 1.266 de contracte futures încheiate.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *