News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad


Luna septembrie s-a încheiat cu un volum record pe anul în curs fiind tranzacţionate 208.767 contracte futures şi optiuni cu o valoare de 1,4 miliarde de lei, în creştere cu 66% faţă de perioada similară din anul 2010.
Începând cu 12 septembrie 2011 a intrat în vigoare programul prelungit de tranzacţionare (9.45-23.15) . Tot în această lună s-au realizat reduceri de comisioane, s-a îmbunătăţit substanţial activitatea de market making şi nu în ultimul rând s-au lansat produse noi: şase perechi valutare denominate în lei (USD/JPY, EUR/JPY, EUR/CHF, EUR/GBP, USD/CHF, GBP/USD), Pachetul Phoenix cu activul suport calculat ca diferenţă dintre preţul futures a zece uncii aur şi preţul futures DJIA .
În top tranzacţionare s-au plasat derivatele externe. Indicele Dow Jones a ajuns la o cotă de 44% din piaţă cu 91.518 contracte futures. Pe celelalte poziţii se situează contractul futures pe uncia de aur cu 28,6% cotă de piaţă şi 58.413 contracte încheiate iar pe poziţia a treia derivatul SIF Oltenia cu un rulaj de 32.635 contracte. Perechea valutară EUR/USD tranzacţionată în lei, a câştigat tot mai mult teren plasându-se pe poziţia a patra cu 15.842 contracte futures şi o cotă de piaţă de 7,6%.
În prima lună de la lansare, Pachetul Phoenix s-a situat pe poziţia a şasea cu 1.266 de contracte futures încheiate.

Mai citeste si:  APIA a centralizat cererile pentru ajutor de combustibil

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.