News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Taieri de arbori ilegale

Local 6 iulie 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Vineri, 02 iunie a.c., o echipă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Oradea, Biroul Arad, aflaţi într-o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contravenţilor şi infracţiunilor silvice, au prins în flagrant în zona localităţii Căsoaia din jud. Arad, 3 bărbaţi care au tăiat ilegal mai mulţi arbori.

În urma interceptării şi legitimării, jandarmii i-au identificat pe F.L.A. în vârstă de 34 de ani şi G.O. în vârstă de 32 de ani, ambii din Agrişul Mare şi pe D.I. în vârstă de 36 de ani, din Nadăş jud. Arad.

Ivestigaţile şi cercetările efectuate de jandarmi la faţa locului, au scos la iveală faptul că cei 3 bărbaţi sunt angajaţi ai unei firme prestatoare de servicii silvice şi au tăiat ilegal 34 de arbori din specia „anin” cu diametre cuprinse între 24 şi 134 cm., având un volum de 133 mc. şi o valoare de 27.348 lei fără T.V.A.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia Ocolului Silvic Zarandul din localitatea Târnova până la soluţionarea cauzei.

Jandarmii i-au întocmit lui F.L.A. actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, fiind susceptibil de săvârşirea infracţinii de „instigare la tăiere ilegală de arbori”, iar lui G.O şi D.I. le-au fost întocmite actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţinii de „tăiere ilegală de arbori”.

Dosarele cu actele premergătoare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu pentru continuarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *