News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Urmează o toamnă socială extrem de grea. Urmată de o iarnă si mai grea – poate cea mai dificilă din ultimele două decenii. Dacă vreun “preşedinte” crede că poate rezista acestui urias val de nemultumire cu remanieri cosmetice – se înseală amarnic. Mărirea TVA la 24% nu a adus bani mai mulţi la bugetul de stat. Din contră, taxa pe valoare adăugată s-a colectat cu 25% mai puţin în iulie faţă de iunie 2010. Creşterea nejustificată a preţurilor la medicamente -chiar cu peste 700% la unele produse. Este pentru prima dată, în istorie, când se utilizează un curs de schimb leu-euro peste cursul de schimb al BNR, de 4,25, pentru calcularea preţului de referinţă al medicamentelor.  Bilete CFR şi cele la metrou  se vor scumpi de la 15 septembrie cu 8%. Creşterea preţurilor la alimente din cauza inundaţiilor şi deprecierea leului ar putea duce rata inflaţiei până la 8%, potrivit unui studiu al Raiffeisen Bank. În cazul produselor alimentare, laptele şi brînzeturile vor costa cu 5-8% mai mult, avertizează reprezentanţii Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui. Mai scumpă va fi şi carnea de pui, cu 20-30%, confirmă Uniunea Naţională a Crescătorilor de Păsări din România. Importurile în România, în 2010, sunt în procent de 70%. Pâinea se va scumpi cu 5-10% în primul trimestru din 2011, din cauza creşterilor de preţuri înregistrate pe piaţa cerealelor din import. În această iarnă căldura s-ar putea să ajungă la preţuri care să nu poată fi suportate de români, urmare a tăierii subvenţiilor pentru căldură.

 PC pregateste o initiativa legislativa care prevede ca, anual, 2000 de absolventi din cele aproximativ 400 de facultati de stat din Romania sa fie scutiti de impozitul de venit. Initiativa incearca prevenirea exilului de materie cenusie.
„În fiecare an, din cele aproximativ 400 de facultăţi de stat din România, vor fi sprijiniţi prin această măsură legislativă circa 2000 de absolvenţi (primii 5 absolvenţi din fiecare facultate de stat), ceea ce înseamnă că în 10 ani de aplicare a legii vom încuraja crearea unei elite de 20.000 de tineri specialişti din România în toate domeniile şi specialităţile de studiu acreditate în sistemul educaţional românesc. Proiectul de lege propus identifică această nevoie şi îi oferă un răspuns prin care tinerii absolvenţi să devină mai atractivi pentru angajatori nu numai prin ceea ce ştiu în profesia lor, ci şi din punct de vedere fiscal. În acelaşi timp, prin scutirea de impozitul pe venit, absolvenţii de top pot obţine pe baza acestei legi un salariu mai aproape de oferta de pe piaţa muncii europeană”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *