News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Sala LPS, Satu Mare, spectatori: 600

Satu Mare: Mehmedic 21 (2×3) – Orosz 7, Cl. Pop 10 – Drake 6, Teilane 15. Au mai jucat: Bjork 2, Olajuwon. Rezerve: Băluţă, Giurgiu, Szmutku, Dunca, I. Meszaros. Antrenor: Dan Fleşeriu

ICIM: Drăgoescu 8 (2×3) – Graham 16, Roberson 11 – A. Meszaros 8, Toma 16 (1×3). Au mai jucat: Savic 2, Urban 4, Mercea. Antrenor: Stacey Nolan

Arbitri: Ciprian Stoica (Sibiu) şi Vlad Potra (Cluj). Observator: Radu Vaida (Oradea)

ICIM Univ.Goldiş Arad a obţinut o victorie extraordinară în această seară, la Satu Mare, în meciul doi al finalei cu CSM. Ambele echipe au început montate jocul şi s-a jucat extrem de agresiv, cu apărări la sânge. Fără Brosovszky şi Ciocan, ambele accidentate, Nolan a fost nevoit să facă schimbări în formula de start, astfel că Graham şi Meszaros şi-au făcut loc în primul „5”. Satu Mare a menţinut formula câştigătoare de ieri, dar arădencele nu au fost impresionate şi au pornit ca din puşcă meciul, scor 2-6 în minutul patru şi 5-8 în minutul cinci. Sătmărencele nu au cedat lupta şi au revenit în joc pe mâna tandemului Mehmedic – Teilane, scor 12-8 în minutul opt. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 15-12 pentru gazde, impulsionate din nou de o sală arhiplină. În sfertul doi au ieşit tot mai mult la rampă americancele Roberson şi Graham, foarte active pe ambele faze. ICIM a preluat din nou conducerea, scor 17-21 în minutul 15, de apreciat fiind determinarea şi dăruirea fetelor, care au luptat până la epuizare pentru fiecare minge.

Mai citeste si:  Eberle la Arad (VIDEO )

Graham şi Toma, principale marcatoare la arădence, dar toată echipa a fost de nota 10

Mehmedic şi-a continuat evoluţia bună şi a pus puncte importante pe finalul sfertului, asta şi pe fondul unor decizii gratuite ale arbitrilor, care le-au împins uşor de la spate pe sătmărence. S-a mers cap la cap pe finalul actului, dar aceeaşi Mehmedic a stabilit scorul pauzei mari, 30-29 pentru CSM. ICIM a luptat extraordinar în ultimele două sferturi şi a crezut în şansa ei până la capăt. Galben-albastrele au aruncat în luptă energii nebănuite şi s-au ţinut scai de adversare, surprinse de replica arădencelor. La fel ca în primele două sferturi, meciul a fost extrem de disputat iar ambele echipe au trecut pe rând la conducere, 30-33 în minutul 22, 39-37 în minutul 25, iar sfertul trei s-a încheiat egal, scor 41-41. Ultimele zece minute au fost la fel de dramatice ca şi ieri, dar de această dată ICIM-ul s-a concentrat la maxim şi chiar fără Brosovszky şi Ciocan şi-au menţinut calmul până la final.

Mai citeste si:  Suporterii UTA-ei se pregătesc de o nouă deplasare: sâmbătă, la Turda!

ICIM are prima şansă la titlu: o victorie mare în condiţii infernale!

Formaţia pregătită de Stacey Nolan s-a ţinut scai de adversare, astfel că s-a mers cap la cap până în ultimele minute. Totuşi, ICIM s-a desprins la şase puncte în minutul 39, scor 55-61 şi deja se simţea victoria în aer. Gazdele au forţat în ultimele secunde, s-au apropiat la două puncte, scor 61-63, dar nu au mai avut puterea să treacă de o adevărată echipă. Victorie de aur pentru ICIM, scor 65-61 şi la final s-a declanşat fiesta în tabăra arădeană. Bucurie mare în rândul jucătoarelor, care merită aprecieri deosebite pentru această seară minunată. Este 1-1 la general în finală iar arădencele au prima şansă la titlu. Meciul cu numărul trei este programat duminică, la Arad. Pentru sportarad Sorin Haut.

Mai citeste si:  Un mic antrenament pentru ICIM (VIDEO)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.