News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sala LPS, Satu Mare, spectatori: 600

Satu Mare: Mehmedic 21 (2×3) – Orosz 7, Cl. Pop 10 – Drake 6, Teilane 15. Au mai jucat: Bjork 2, Olajuwon. Rezerve: Băluţă, Giurgiu, Szmutku, Dunca, I. Meszaros. Antrenor: Dan Fleşeriu

ICIM: Drăgoescu 8 (2×3) – Graham 16, Roberson 11 – A. Meszaros 8, Toma 16 (1×3). Au mai jucat: Savic 2, Urban 4, Mercea. Antrenor: Stacey Nolan

Arbitri: Ciprian Stoica (Sibiu) şi Vlad Potra (Cluj). Observator: Radu Vaida (Oradea)

ICIM Univ.Goldiş Arad a obţinut o victorie extraordinară în această seară, la Satu Mare, în meciul doi al finalei cu CSM. Ambele echipe au început montate jocul şi s-a jucat extrem de agresiv, cu apărări la sânge. Fără Brosovszky şi Ciocan, ambele accidentate, Nolan a fost nevoit să facă schimbări în formula de start, astfel că Graham şi Meszaros şi-au făcut loc în primul „5”. Satu Mare a menţinut formula câştigătoare de ieri, dar arădencele nu au fost impresionate şi au pornit ca din puşcă meciul, scor 2-6 în minutul patru şi 5-8 în minutul cinci. Sătmărencele nu au cedat lupta şi au revenit în joc pe mâna tandemului Mehmedic – Teilane, scor 12-8 în minutul opt. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 15-12 pentru gazde, impulsionate din nou de o sală arhiplină. În sfertul doi au ieşit tot mai mult la rampă americancele Roberson şi Graham, foarte active pe ambele faze. ICIM a preluat din nou conducerea, scor 17-21 în minutul 15, de apreciat fiind determinarea şi dăruirea fetelor, care au luptat până la epuizare pentru fiecare minge.

Graham şi Toma, principale marcatoare la arădence, dar toată echipa a fost de nota 10

Mehmedic şi-a continuat evoluţia bună şi a pus puncte importante pe finalul sfertului, asta şi pe fondul unor decizii gratuite ale arbitrilor, care le-au împins uşor de la spate pe sătmărence. S-a mers cap la cap pe finalul actului, dar aceeaşi Mehmedic a stabilit scorul pauzei mari, 30-29 pentru CSM. ICIM a luptat extraordinar în ultimele două sferturi şi a crezut în şansa ei până la capăt. Galben-albastrele au aruncat în luptă energii nebănuite şi s-au ţinut scai de adversare, surprinse de replica arădencelor. La fel ca în primele două sferturi, meciul a fost extrem de disputat iar ambele echipe au trecut pe rând la conducere, 30-33 în minutul 22, 39-37 în minutul 25, iar sfertul trei s-a încheiat egal, scor 41-41. Ultimele zece minute au fost la fel de dramatice ca şi ieri, dar de această dată ICIM-ul s-a concentrat la maxim şi chiar fără Brosovszky şi Ciocan şi-au menţinut calmul până la final.

ICIM are prima şansă la titlu: o victorie mare în condiţii infernale!

Formaţia pregătită de Stacey Nolan s-a ţinut scai de adversare, astfel că s-a mers cap la cap până în ultimele minute. Totuşi, ICIM s-a desprins la şase puncte în minutul 39, scor 55-61 şi deja se simţea victoria în aer. Gazdele au forţat în ultimele secunde, s-au apropiat la două puncte, scor 61-63, dar nu au mai avut puterea să treacă de o adevărată echipă. Victorie de aur pentru ICIM, scor 65-61 şi la final s-a declanşat fiesta în tabăra arădeană. Bucurie mare în rândul jucătoarelor, care merită aprecieri deosebite pentru această seară minunată. Este 1-1 la general în finală iar arădencele au prima şansă la titlu. Meciul cu numărul trei este programat duminică, la Arad. Pentru sportarad Sorin Haut.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *