News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

AJOFM Arad oferă asistență noilor absolvenți AJOFM Arad oferă asistență noilor absolvenți
Please follow and like us:
Pin Share

Anul școlar 2015-2016 s-a încheiat la 3 Iunie 2016. Începând cu această dată, absolvenţii acestei promoţii sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele AJOFM Arad pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă.

Absolvenţii înregistraţi la AJOFM beneficiază de informare şi consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, programe de formare profesională, precum şi de facilităţi financiare.

Înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii ulterioare a indemnizației de șomaj, daca nu au reusit sa se incadreze in munca si daca nu au refuzat un loc de munca. Pentru aceasta, absolvenţii vor depune următoarele documente:

  • actul de identitate, în original şi copie ;
  • adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale;
  • actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie.
  • dosar plic

Absolvenţii care într-o perioadă de 60 de zile de la finalizarea studiilor nu s-au încadrat în muncă, nu au refuzat un loc de munca, potrivit pregătirii profesionale şi sunt înregistrate la AJOFM, nu urmează o formă de învăţământ, nu realizează venituri sau realizează venituri mai mici decât 500 de lei , pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj. Acest drept se acordă absolvenţilor, la cerere, pe o perioada de 6 luni, calculată de la data expirarii celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum este de 250 lei.

Termenul de 60 de zile de la data absolvirii este termen de decădere din drepturi. În cazul în care absolvenţii nu se prezintă în intervalul de 60 de zile de la terminarea studiilor, ei au dreptul să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar nu vor avea dreptul la indemnizaţie de şomaj.

În cazul absolvenţilor de liceu promoţia 2016 data absolvirii cursurilor în anul şcolar 2015 – 2016 este 03.06.2016 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă promovează sau nu examenul de bacalaureat . Elevii care nu au situația școlară încheiată se pot înregistra în evidențele AJOFM în termen de 60 zile de la data promovării examenului de corigență (data înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ).

Informații suplimentare se pot obține la sediul AJOFM Arad, str. Călugăreni nr. 1 A, telefon 0257 211791, e-mail : [email protected], pe site-ul instituției www.arad.anofm.ro, sau la punctele de lucru din județ : Lipova, Chișineu-Criș, Ineu și Sebiș.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *