News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

newsarad stiri arad

Arădenii sunt invitaţi duminică, 17 iunie, la Nedeia de la Tăcăşele. Locul de desfăşurare al sărbătorii este tradiţionalul platou Valea Tăcăşelelor, situat în decorul natural al dealurilor Măgura şi Togeru.

            Afltă la ceea de a 91-a ediţie, „Nedeia de la Tăcăşele” va fi precedată ca şi în fiecare an în mod tradiţional de o slujbă religioasă, oficiată în trecut pentru binecuvântarea bucatelor şi a roadelor câmpului precum şi pentru cinstirea memoriei eroilor neamului. De asemenea cei mai de seamă, crescători de cabaline şi bovine, renumiţi gospodari din zonă, vor fi premiaţi de autorităţile locale.

            Pentru a revitaliza şi populariza meşteşugurile tradiţionale, vor fi amnenajate spaţii speciale pentru un târg al meşterilor populari, unde vizitatorii pot achiziţiona obiecte de lut, ţesături tradiţionale, împletituri de răchită sau faimoasele picturi naive de la Brusturi.

„Nedeia de la Tăcăşele se numără printre manifestările prin care se doreşte menţinerea tradiţiilor, vechi de sute de ani. Este cunoscut faptul că manifestarea adună în fiecare an peste 15.000 locuitori din zonă şi judeţele limitrofe. Ei se vor bucura de un impresionant spectacol folcloric susţinut de ansambluri renumite din judeţul Arad, ce se vor întrece în cadrul etapei preliminare “Valea Crişului şi Ţara Zărandului” din cadrul Festivalului-Concurs Judeţean de Folclor “AUTENTIC–FEST”-ediţia a IV-A”, afirmă Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *