News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

De la 1 mai, se majorează salariul minim pe economie! De la 1 mai, se majorează salariul minim pe economie!
Please follow and like us:
Pin Share

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad aduce la cunoştinţa tuturor angajatorilor din judeţul Arad că începând cu data de 1 mai 2016, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va fi de 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 169,333 ore în medie pe lună în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră.
Stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub acest nivel minim constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei, de către inspectorii de muncă, în măsura în care, potrivit legii, fapta nu constituie infracţiune.
Salariul minim brut garantat în plată este stabilit prin Hotărârea de Guvern nr. 1017/2015 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
În consecinţă, angajatorii trebuie să înregistreze modificarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în registrul general de evidenţă a salariaţilor şi să-l transmită Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *