News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ESEC AL BNR PE FRONTUL „DARII IN PLATA” ESEC AL BNR PE FRONTUL „DARII IN PLATA”
Please follow and like us:

Dezbaterile pe tema legii dării în plată au intrat într-o nouă fază, a implicării directe a BNR, în numele sistemului bancar. Susținătorii clienților au avut câștig de cauză

După mai multe sesiuni de amânare a dezbaterilor parlamentare asupra legii „dării în plată”, pentru că bancherii nu au ajuns la un punct de vedere comun, în fine, ieri, au avut loc audierile din Comisia Buget – Finanțe de la Senat. Cu un nou actor în plan central, BNR. Banca Națională trebuia să fie un purtător de cuvânt al băncilor, dar și un mediator între aceștia și clienți. Poziția BNR, exprimată încă de vinerea trecută, s-a dovedit însă a fi aceeași cu a băncilor, afișată cu mai bine de o lună în urmă, odată cu primele dezbateri pe marginea legii.

Considerate propuneri nefezabile, de către susținătorii clienților, dar și de parlamentari, punctele susținute de BNR nu au avut câștig de cauză.

Propunerile BNR de amendare a legii „dării în plată”, au vizat plafonarea creditelor care intră sub incidența legii la un nivel de 150.000 de euro. De asemenea, o cerință era ca rata să constituie cel puțin 65% din venitul debitorilor. Ambele amendamente au picat la dezbateri.

Sursa: evz.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.