News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Nu mai puţin de 50 de feluri de clătite le-au fost oferite miilor de turişti prezenţi la evenimentul gastronomic intitulat “Parada clătitelor”, ajuns la cea de a XII-a ediţie. Clătitele au fost preparate de agenţi economici, dar şi de reprezentanţii unor primării din judeţul Arad, printre care Beliu, Târnova, Ineu, Cermei, Buteni. De asemenea, printre cei care au preparat şi servit clătite au fost şi reprezentanţii Partidului Social Democrat Arad, “marfa” preparată de reprezentanţii acestui partid bucurându-se de un real success.

Miile de vizitatori au putut savura clătite cu brânză, cu dulceaţă, cu cremă de ciocolată, cu scorţişoară, cu nuci, cu creier, clătite cu dulceaţă de trandafiri, clătite cu dulceaţă de nuci verzi.

Organizatorii  evenimentului de la Moneasa ne-au declarat că pentru preparea clătitelor, în cele două zile în care s-a desfăşurat evenimentul au fost folosite câteva sute de kilograme de făină, peste 1.000 de ouă şi câteva sute de litri de lapte.

„Parada Clătitelor” a început sâmbătă, la orele amiezii, cu discursul autorităţilor, dar şi cu un program artistic. Astfel, în faţa celor prezenţi în staţiune au evoluat majoretele de la trupa Lady’s şi ansamblurile folclorice “Doina Mureşului” şi “Rapsodia” din Arad.

Ediţia din acest an s-a derulat sub sloganul „Clătite în carnaval”, astfel că organizatorii şi cei care au preparat şi servit clătitele au purtat măşti de carnaval. În cursul serii de sâmbătă, cei prezenţi au avut parte de o paradă a clătitelor flambate. În programul zilei de sâmbătă a fost inclus şi un recital al trupei Six Martini, precum şi un recital al solistei Melisa Ţolea.

Duminică, în cea de-a doua zi a “Paradei Clătitelor” a fost organizat un spectacol de muzică populară, remarcat fiind şi solistul Tinu Vereşezan. Organizatorii “Paradei Clătitelor” au fost  Consiliul Judeţean Arad, Centrul Cultural Judeţean, Primăria Moneasa şi Hotel Parc din Moneasa.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *