News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Proiect comun intre Zerind si Gyula pentru reabilitare drumuri

National 22 iunie 2011 admin 0

calin bibart8 care utilizează infrastructura comună. Proiectul HURO/0802/005-AF1 comuna Zerind derulează1 culturale1 din care finanţarea nerambursabilă (FEDR + cofinanţarea de stat) este în procent de 85 la sută. În cadrul proiectului va fi reabilitat drumul existent1 etnice1 fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri şi mărfuri1 în apropierea localităţii Denesmajor. Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cetăţenii comunei Zerind iar indirecţi cei aflaţi în tranzit1 în lungime de 31 în lungime de 41 în parteneriat cu oraşul Gyula (Ungaria)1 în perioada 01.06.2011 – 30.11.20121 La Zerind a avut loc marţi conferinţa de lansare a unui priect transfrontalier în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-România 2007-2013. Astfel1 până la frontiera cu Ungaria1 prefectul judeţului Arad2 primarii comunelor limitrofe şi alte oficialităţi locale.1 prin crearea de noi legături rutiere transfrontaliere între localităţi1 proiectul HURO/0802/005-AF1 Reabilitare şi modernizare drum comunal Zerind – Iermata Neagră – Frontiera Ungaria” va contribui la o accesibilizare transfrontalieră îmbunătăţită1 Reabilitare şi modernizare drum comunal Zerind – Iermata Neagră – Frontiera Ungaria”. Valoarea proiectului este de 3.006.155 de euro1 reducerea gradului de izolare a localităţilor1 reducerea timpilor de călătorie1 şi va fi construit un drum nou1 stimulându-se astfel dezvoltarea schimburilor economice1 turistice în zona de frontieră România-Ungaria. La conferinţa de lansare a proiectului au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale din localităţile partenere Zerind şi Gyula1
Please follow and like us:
Pin Share

La Zerind a avut loc marţi conferinţa de lansare a unui priect transfrontalier în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-România 2007-2013.

Astfel, comuna Zerind derulează, în perioada 01.06.2011 – 30.11.2012, în parteneriat cu oraşul Gyula (Ungaria), proiectul HURO/0802/005-AF ,,Reabilitare şi modernizare drum comunal Zerind – Iermata Neagră – Frontiera Ungaria”. Valoarea proiectului este de 3.006.155 de euro, din care finanţarea nerambursabilă (FEDR + cofinanţarea de stat) este în procent de 85 la sută.

În cadrul proiectului va fi reabilitat drumul existent, în lungime de 3,15 kilometri, şi va fi construit un drum nou, în lungime de 4,5 kilometri, până la frontiera cu Ungaria, în apropierea localităţii Denesmajor.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cetăţenii comunei Zerind iar indirecţi cei aflaţi în tranzit, care utilizează infrastructura comună.

Proiectul HURO/0802/005-AF ,,Reabilitare şi modernizare drum comunal Zerind – Iermata Neagră – Frontiera Ungaria” va contribui la o accesibilizare transfrontalieră îmbunătăţită, prin crearea de noi legături rutiere transfrontaliere între localităţi, reducerea gradului de izolare a localităţilor, reducerea timpilor de călătorie, fluidizarea traficului transfrontalier de pasageri şi mărfuri, stimulându-se astfel dezvoltarea schimburilor economice, culturale, etnice, turistice în zona de frontieră România-Ungaria.

La conferinţa de lansare a proiectului au participat reprezentanţii autorităţilor publice locale din localităţile partenere Zerind şi Gyula, prefectul judeţului Arad, Călin Bibarţ, primarii comunelor limitrofe şi alte oficialităţi locale.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *