News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Luni, 27 februarie a.c., Galleria Arad va fi scena unei exerciţiu de stingere a incendiilor. De la ora 9.00, echipaje de pompieri vor fi prezente în incinta centrului comercial unde vor interveni pentru stingerea unui incendiu produs de la un reşou electric lăsat nesupravegheat şi ulterior la un altul, produs de această dată, în urma ciocnirii a două autoturisme în parcarea Galleria Arad.

Scenariul exerciţiului organizat în colaborare cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă presupune stingerea focului în incinta Galleria, mai precis în supermarketul Cora. Flăcările  izbucnite de la un reşou supraîncălzit se extind la obiectele din jur. Din cauza fumului mai multe persoane leşină. Incendiul este anunţat la telefonul unic de urgenţă 112, respectiv la conducerea centrului comercial şi în câteva minute la faţa locului ajung mai multe echipaje ale pompierilor. Simultan cu încercarea stingerii incendiului din Cora, două autoturisme se ciocnesc la parcarea de la subsol. În urma impactului curge combustibilul din rezervor şi izbucneşte un  incendiu. Şoferii celor două autoturisme îşi pierd cunoştinţa. Echipajele de intervenţie încearcă să limiteze extinderea flăcărilor, având în vedere că în parcare mai sunt şi alte maşini.

Exerciţiul de simulare a intervenţiei în caz de incendiu are un rol educativ atât pentru clienţii Galleria cât şi pentru personalul care îşi desfăşoară aici activitatea.

“ Este obligatoriu ca fiecare dintre noi să ştim cum să reacţionăm într-o astfel de situaţie. Personalul trebuie să fie pregătit cu responsabilităţi precise în conducerea acţiunilor de intervenţie şi evacuare din incinta Galleria Arad. Iar pentru asta trebuie ca fiecare angajat al unităţilor ce îşi desfăşoară activitatea în Galleria Arad  să ştie pe cine să anunţe, să sune la 112, să anunţe conducerea centrului comercial. Cu sprijinul colaboratorilor de la ISU punem accent pe cunoaşterea  şi  respectarea  normelor  de  securitate  în  muncă  pe  timpul  intervenţiei şi pe de altă parte pe cunoaşterea dispunerii şi a utilizării de către angajaţi a mijloacelor de intervenţie din cadrul Galleria Arad. Sunt aspecte ce ţin de detaliu, dar extrem de importante în astfel de situaţii ce se pot înregistra. În afara exerciţiilor de acest gen, Galleria Arad este preocupată în permanenţă de siguranţa clienţilor şi a angajaţilor din incintă. De aceea am investit într-un sistem de stingere a incediilor bine echipat ce respectă toate normele în vigoare legate de prevenirea şi stingerea incendiilor”, declară Tina Vîrlan, Mall Manager.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *