News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

SPITALUL JUDETEAN ARAD ARE UN DEFICIT DE 1.500 DE ANGAJATI, DIN CAUZA PLAFONARILOR BUGETARE SPITALUL JUDETEAN ARAD ARE UN DEFICIT DE 1.500 DE ANGAJATI, DIN CAUZA PLAFONARILOR BUGETARE
Please follow and like us:
Pin Share

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a încheiat un concurs prin care a angajat cei mai mulţi oameni din ultimii zece ani – aproximativ o sută de persoane, însă rămâne cu un deficit de 1.500 de salariaţi, gradul de ocupare a posturilor fiind sub 65%, informeazăMediafax.

SCJU Arad a scos la concurs aproximativ o sută de posturi vacante, care au fost ocupate de la 1 septembrie, după ce mulţi ani au fost blocate din cauza bugetului limitat pentru cheltuieli de personal.

Potrivit managerului spitalului, Adrian Wiener, acesta a fost cel mai mare val de angajări din ultimii zece ani şi a fost posibil în urma unei decizii a Consiliului Judeţean, care controlează unitatea medicală.

Cele mai multe angajări au fost făcute pe posturile de asistenţi medicali, unde deficitul de personal era mare. Astfel, au fost ocupate 34 de posturi de asistenţi medicali, 33 de infirmieri debutanţi şi 14 de brancardieri.

Angajări s-au mai făcut la serviciile Resurse Umane, Tehnic, Juridic şi Administrativ.

Astfel, spitalul are în prezent aproximativ 2.000 de angajaţi, din cei peste 3.500 de care ar avea nevoie.

„După ce vom analiza impactul bugetar al noilor angajări, vom vedea dacă este posibilă scoaterea la concurs a altor posturi. Acest lucru se va putea face doar cu acordul Consiliului Judeţean”, a declarat Wiener.

SCJU Arad are 1.400 de paturi, în 52 de secţii şi 22 de clădiri, în ţară fiind spitalul cu cele mai multe imobile şi cea mai mare răspândire, pe o rază de peste 85 de kilometri.

În fiecare an, unitatea are aproximativ 50.000 de pacienţi internaţi, 150.000 de persoane consultate în ambulatoriu şi peste 60.000 de persoane care sunt îngrijite la Unitatea de Primire Urgenţe.

Sursa: antena3.ro

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *