News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Cea de-a doua ediţie a Târgului tradiţional de Crăciun din oraşul Chişineu-Criş îşi va deschide porţile sâmbătă, 17 decembrie începând cu ora 11.00, pe strada Teilor şi se va închide duminică seara.

Acţiunea organizată de Asociaţia „Pro Crisius” şi cabinetul europarlamentarului Iosif Matula îşi propune promovarea tradiţiilor de Crăciun, punând la dispoziţia chişeuanilor produse culinare tradiţionale, cum ar fi pâinea din zona Crișurilor, mezelurile făcute după reţete specifice, vinul fiert, ţuica fiartă, dulciuri, articole de îmbrăcăminte specifice sezonului rece, precum şi decoraţiuni de Crăciun.

Deschiderea târgului va fi făcută de europarlamentarul Iosif Matula și va fi precedată de recitalul de Crăciun susținut de fanfara din Sebiș. Imediat după deschiderea oficială, de pe scena special amenajată vor răsuna colindele şi scenetele de Crăciun interpretate de copii şi de corurile bisericilor din oraş.

Vizitatorii vor putea asista în prima zi a târgului şi la tăierea tradiţională a porcului, iar mai apoi vor avea ocazia să deguste mancărurile tradiţionale preparate la ceaun.

De asemenea, toți cei prezenți la eveniment vor putea participa la tombola gratuită organizată în cadrul Târgului de Crăciun, care va oferi premii atractive.

„Dorim ca cea de-a doua ediţie a Târgului de Crăciun să le ofere locuitorilor din Criş, la fel ca anul trecut, o atmosferă autentică, specifică sărbătorii Crăciunului iar în acest scop vom pune mare accent pe tradiţiile locale – tăierea porcului de Ignat sau colindele din Ajun. Vom acorda o atenţie deosebită organizării evenimentului care, sperăm că se va bucura de o amplă participare, atât din partea celor din Criş, cât şi a celor din zonele învecinate oraşului nostru”, afirmă europarlamentarul Iosif Matula, iniţiatorul acestui târg care se doreşte a deveni o tradiţie.

La eveniment vor fi prezenţi europarlamentarul Iosif Matula, preoții din oraș, oficialități, precum și oaspeţii din oraşul Gyula.

Interesul pentru acest târg este mare, cu atât mai mult cu cât ediţia precedentă a fost  un real succes, bucurându-se de participarea a sute de vizitatori.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *