News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Europarlamentarul Iosif Matula consideră că absolvenții de studii superioare români sunt cel puțin la fel de competitivi pe piața muncii ca oricare dintre omologii lor din țările Uniunii Europene. „În decursul anilor, România a demonstrat că are resurse pentru a oferi Europei și lumii oameni de excepție. Dincolo de reperele binecunoscute, Paulescu, Coandă sau Eugen Ionesco, mă refer și la contribuția noastră actuală, modernă, cu oameni care sunt dați exemplu în industrie, economie și finanțe. Oameni proveniți din școala românească. Dacă am demonstrat că avem valori, trebuie ca valorile din școala românească să fie percepute și evaluate cu aceeași unitate de măsură ca și reprezentanții de frunte ai altor țări din Uniunea Europeană”, consideră Iosif Matula.

Declarația vine în contextul dezbaterii proiectului de raport privind contribuția instituțiilor europene la consolidarea procesului Bologna, organizată în Parlamentul European. Membrii comisiei au aprobat amendamentele depuse de europarlamentarul român, prin care acesta solicită o mai bună armonizare a standardelor academice la nivelul UE, pe lângă recunoașterea calificărilor sau promovarea mobilității studenților și personalului academic, subliniind nevoia de dezvoltare a unei abordări „multi-fonduri”, cu norme clare și eficiente, care să vină în întâmpinarea modelului viitor de finanțare al UE.

„România are o pepinieră excelentă în domeniul educațional. Studenții și, mai apoi, absolvenții români sunt foarte bine văzuți pe piața muncii din Uniunea Europeană. Susțin ideea că e nevoie de un număr suficient de locuri de practică pentru studenții români, pentru a-i pregăti pentru activitatea profesională ulterioară”, a mai afirmat Iosif Matula.

În luna aprilie 2012 va avea loc conferința ministerială a Procesului de la Bologna care se va desfășura la Bucureşti. În cadrul acestei reuniuni vor fi formulate noile angajamente pentru cei trei ani care ne separă de următoarea reuniune ministerială, astfel încât să fie promovate obiectivele Procesului de la Bologna în fiecare universitate și stat membru.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *