News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În data de 28 iulie 2010 în Sala de Conferinţe din sediul C.J.Arad a avut loc prezentarea aplicaţiei de hartă electronică a judeţului Arad realizată printr-o soluţie de Web GIS Server de firma S.C. Synergis S&F S.A în baza contractului nr. 5769 din 07.05.2010.

Prezentarea a fost făcută de domnii Thomas Galambos şi Vlad Dobrincu, director vânzări şi respectiv director tehnic al firmei S.C. Synergis S&F S.A.

Din partea Consiliului Judeţean Arad au participat: domnul vicepreşedinte Cristian Drăgan, doamna director Gheorghina Ribovici, domnul Arhitect Şef Niculae Cosma, doamna Zeina Moldovan – şef Serviciu A.T.U., domnul Pavel Zahorecz – şef Serv. Admin. Drumuri Județene Arad, d-l Ioan Brădean – şef Compartiment Analiză Informatică, d-na Ioana Lăzurean – şef Serv. U.J.M.,d-l Nagy Tamas Alexandru – consilier D.P.P., d-nii Popan Miron şi Horhogea Vasile – consilieri Serviciul ATU, Compartimentul de Cadastru.

Din partea I.S.U. Arad a participat d-l maior Turcuş Cosmin, din partea S.C. Gospodărirea Apelor Arad, d-l Kelemen Zoltan.

Firma S.C. Synergis S&F S.A cu sediul la Cluj, este o extensie a firmei SYNERGIS Informationssysteme GmbH care este furnizorul principal al soluţiilor geospaţiale pentru administaraţia publică locală şi regională din ţările Austria, Germania, Elveţia, Slovacia, şi a oferit până în prezent soluţii Web GIS la C.J.Cluj, C.J.Hunedoara, Primăria Galaţi.

Aplicaţia Web GIS Server implementată este un instrument prin care harta electronică a judeţului Arad poate fi actualizată cu date de pe orice calculator din reţeaua de internet, cu user şi parolă, oferind posibilităţi multiple de vizualizare a elementelor grafice cuprinse în hartă, cât şi a informaţiilor detaliate de tip text cu privire la orice element din hartă. Aceasta înseamnă că baza de date aflată pe serverul administrat de Compartimentul de Cadastru permite actualizarea direct din teritoriu (primăriile din judeţ sau instituţii subordonate C.J.Arad).

Un avantaj major este constituit de faptul că pentru accesarea aplicaţiei nu este necesară instalarea de software pe nici un calculatoar, astfel nefiind implicate costuri suplimentare, întrucât aplicaţia şi baza de date se află stocate pe server.

Fiecare direcţie (serviciu, compartiment) care foloseţte informaţii ce se doresc a fi localizate geografic, are la îndemână posibilitatea de a-ţi încărca în baza de date aflată pe server aceste informaţii (care pot fi atat grafice cât şi de tip text) cu ajutorul calculatoarelor din dotare, de către cei care le utilizează, corespunzător drepturilor alocate de administratorul aplicaţiei. Direcţia Programe Proiecte şi Serviciul Administrare Drumuri Arad vor putea benefica de această aplicaţie, chiar dacă îţi au sediul în afara clădirii C.J.Arad.

Aplicaţia are capacitatea de a fi extinsă şi pentru alte instituţii cum ar fi I.S.U. Arad, S.G.A.Arad, reprezentanţii acestor instituţii participanţi la întâlnire fiind deosebit de interesaţi de acest lucru.

Această aplicaţia va putea deveni un instrument de management foarte util, asigurând o bună cunoaştere a situaţiei operative din fiecare domeniu de activitate. Totodată, aplicaţia are o interfaţă prietenoasă, astfel că încărcarea datelor se poate face de către nespecialişti.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *