News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

taiat-lemne-37

Sâmbătă 16 august, oraşul arădean Pecica va fi gazda Campionatului Naţional al Tăietorilor de lemne, STIHL Timbersports. La starul competiţiei se vor alinia opt atleţi antrenaţi la cluburile din Arad, Bihor, şi Cluj. Pe scena din Parcul Sfânta Treime, amenajată la standarde internaţionale de securitate, îşi vor arăta măiestria;  Ioan Nyamcsuk şi Ionel Marniţa componenţi ai clubului CS Timbersport  West Arad, Costel Pleş Huedin-Cluj, Nagy Botond, Dan Petrescu, Nagy Csongor, Carol Palfi şi Cristian Marina de la GV Team Săcueni ,

Campionul Național de anul acesta va reprezenta la individual România la Campionatul Mondial Stihl Timbersports din aceasta toamnă, competiţie ce se va desfăşura în din Austria. De asemenea, cei mai în formă atleți ,vor alcătui lotul național care va reprezenta țara noastră la probele pe echipe de la Campionatul Mondial STIHL Timbersports.

Mai citeste si:  Flavius Măduţa: Scrisoare deschisă adresată primarului Gheorghe Falcă şi consilierilor municipali

În ediţiile precedente au fost desemnaţi următorii câştigători:

2013 Dan Petrescu (GV Team Săcuieni)

2012 Nicolae Nyamcsuk (CS Timbersport West Arad)

2011 Nagy Botond (GV Team Săcuieni)

2010 Costel Pleş ( CS Huiedin-Cluj)

Probele de concurs în care se vor întrece participantii sâmbătă, dar si la mondialele din toamnă sunt: tăierea cu joagarul, tăierea pe orizontală, tăierea cu motoferastraul STIHL MS660, tăierea pe verticală şi tăierea la înălţime. În afara concursului va avea loc un show demonstrativ de tăiere cu aşa-numitul “Hot saw”, un super motoferăstrău care are puterea unui autovehicul si este manevrat de un singur om. Cu 60 de cai putere şi o viteză a lanţului de 240 km/h, super motoferastraul taie trei felii dintr-un buştean gros de 50 cm, în mai putin de 8 secunde.

Mai citeste si:  Afla pe ce loc se situeaza judetul Arad in topul judetelor cu cele mai mari salarii din Romania

Susţinătorii competiţiei de anul acesta sunt: Stihl România, AS CS TIMBERSPORTS WEST Arad , SC Gamanor SRL Arad reprezentată prin ec. Aurel Ionescu şi Primăria oraşului Pecica.

Evenimentul se va desfăşura în Parcul “Sfânta Treime” din Pecica cu începere  de la ora 15.00 şi face parte din serbarea anuală “Praznicul de pită nouă”.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *