News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Candidatul USL la Primăria municipiului Arad, conservatoarea Lia Ardelean, susţine că preşedintele Băsescu şi Guvernul trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru reţinerea abuzivă a banilor pensionarilor.

„PC a somat Guvernul să nu reţină contribuţiile de 5.5% din cuantumul de 740 de lei al pensiilor din sistemul public, iar Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a sesizat Avocatul Poporului şi a dat în judecată Guvernul. Deşi instituţiile statului ştiau că o asemenea reţinere a CASS este ilegală, au continuat să-şi însuşească fraudulos aceste sume. În acest moment, în care Curtea Constituţională a confirmat că decizia de reţinere a CASS a fost neconstituţională, iar zeci de mii de pensionari îşi caută dreptatea la casele de pensii şi în tribunale, preşedintele Băsescu şi Guvernul trebuie să-şi recunoască şi să-şi asume explicit vinovăţia faţă de cei cărora le-au redus ilegal pensiile!”, a subliniat candidatul USL la Primăria Arad.

Lia Ardelean a mai adăugat că în ultimele zile un număr considerabil de pensionari arădeni i s-au adresat pentru a-şi recupera banii. „Anunţăm pensionarii care au fost impozitaţi şi cărora Curtea Constituţională le-a dat dreptate să se prezinte la sediul PC din Arad, B-dul Revoluţiei nr. 57, unde le punem la dispoziţie documentele necesare pentru a acţiona Guvernul în judecată şi a-şi recupera banii. Menţionez faptul că nu trebuie să plătească taxă de timbru la Tribunal pentru această acţiune”, a conchis Lia Ardelean.

Mai citeste si:  Victor Ponta susține ideea tandemului în cadrul USL, pentru alegerile locale

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *