News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

DOAR 1.007 ROMANI DIN 500.000 AU SOLICITAT SA VOTEZE PRIN CORESPONDENTA DOAR 1.007 ROMANI DIN 500.000 AU SOLICITAT SA VOTEZE PRIN CORESPONDENTA
Please follow and like us:
Pin Share

Doar 1.007 români din cei 500.000 cu domiciliul în străinătate au solicitat să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare, a declarat Marian Muhuleț, vicepreședintele AEP, potrivitMediafax.

„Pot să vă spun că, până în acest moment, avem 1.007 de solicitări de vot prin corespondenţă şi 334 de solicitări de înfiinţare de secţii de votare şi aceste 334 nu înseamnă că înfiinţăm trei secţii de votare, ci sunt 334 de solicitări de pe tot mapamondul. Practic nu suntem în faţa faptului de a înfiinţa vreo secţie de votare la solicitare, în momentul de faţă. Dar datele sunt disponibile, sunt accesibile oricărui cetăţean, îi încurajăm pe cetăţeni să facă astfel de solicitări pentru ca dreptul lor constituţional să fie exercitat în condiţiile optime puse la dispoziţie de către Parlament prin legile 288 şi 208 aprobate anul trecut”, a explicat Muhuleț.

În opinia acestuia, din punct de vedere al acestui drept, românii din afara granițelor sunt mai favorizați decât cei din interior și au multe mijloace de informare: „Sunt discriminaţi pozitiv şi este de datoria lor să cunoască şi să se informeze prin apel la misiunile diplomatice ale României, la consulate, ambasade, ICR-uri, unde găsesc toate informaţiile. Îşi pot prelua informaţii de acolo, îşi pot descărca cererile de vot prin intermediul corespondenţei sau prin intermediul unei secţii mai aproape de domiciliu sau de reşedinţa lor şi să o transmită în termen util”.
Muhuleț a mai susținut că vor fi deschise secții de votare în misiunile diplomatice și în orice alt loc va fi solicitat acest lucru.

Sursa: b1.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *