News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Pentru a pune în valoare calitatea de buni pescari a mişcanilor, a chișeuanilor, dar și a pescarilor din județul Arad, Asociaţia ‘’Pro Crisius’’, ‘’Cabinetul europarlamentar Iosif Matula’’, Pescăria „Toma Eugen”, Primăria Mişca în parteneriat cu „Ziarul Crişul” au organizat duminică, 18 septembrie cea de a doua ediţie a ‘’Festivalului Pescarilor’’la Mişca.

Scopul sărbătorii a fost de a dezvolta şi promova pescuitul din Mişca, Chişineu-Criş şi zonele învecinate, precum şi promovarea folclorului şi a tradiţiilor locale, a relaţiilor între comunităţile învecinate cu Chişineu-Criş şi încurajarea prin competiţie a unui sistem concurenţial.

Cei 70 de pasionați de pescuit s-au întrecut în cadrul concursului organizat, încă de la orele dimineții. La finalul competiției au fost acordate următoarele premii: locul I, Claudiu Oală și Cristian Băican -Chișineu-Criș, locul II Florin Matula și Lucian Telian – Mișca, Locul III Valko Csabi și Vekas Robert – Vânători. Premiul pentru cel mai mare pește i-a fost acordat lui Traian Tamaș. Preparatele tradiţionale din peşte gătite de pescari au putut fi degustate de toţi cei prezenţi la festival.

Participanții la eveniment au putut asista și la un concurs gastronomic la care au participat 6 echipe. Locul I a fost obținut de Acs Tibi, locul II de Szabolcs Palfi, locul III de Biro Zoltan, iar Blanca Molnar a obținut mențiune.

Dacă dimineaţă festivalul a fost dedicat concursului de pescuit şi preparare a delicioaselor mâncăruri pescăreşti, partea a doua a fost rezervată spectacolului folcoric. Sute de mişcani şi nu numai au petrecut dupăamiaza de duminică în compania formaţiei de muzică populară Dan Onica şi a ansamblurilor de dansuri din Pilu, Vărşand, Zimand.

„M-am bucurat să văd că şi în acest an, locuitorii comunei Mişca şi ai localităţilor învecinate şi-au dovedit pasiunea pentru pescuit, dar și pentru folcloul din zonă, contribuind astfel la promovarea tradţiilor locale. Cântecul, voia bună, dar şi competiţia între pescari au făcut din această sărbătoare un real succes”, afirmă europarlamentarul Iosif Matula, unul din promotorii acestui festival.

La eveniment au participat sute de locuitori din Mişca şi împrejurimi, dar şi europarlamentarul Iosif Matula, primarul comunei Mişca, Tiberiu Haasz, primarul comunei Sintea Mare, Erdos Valentin, consilierul municipal Teodor Gligor, consilierii judeţeni Dorina Chambree, și Ciprian Don, şi Florin Riviş din partea municipalităţii Arad.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *