News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

La invitaţia europarlamentarilor Iosif Matula şi Elena Băsescu, artistul Ştefan Popa Popa’S s-a aflat la Parlamentul European de la Bruxelles, uimind prin talentul şi rapiditatea cu care îşi realizează caricaturile

Parlamentul European a găzduit zilele acestea expoziţia de caricatură „Feţe ale Europei” semnată de artistul român Ştefan Popa Popa’S, căruia Cartea Recordurilor Guinness Book i-a acordat titlul de cel mai rapid caricaturist al lumii.

Evenimentul a fost iniţiat de europarlamentarii români Iosif Matula şi Elena Băsescu, în demersul de promovare externă a valorilor româneşti, bucurându-se de sprijinul Partidului Popular European – cel mai puternic grup politic din legislativul comunitar.

Artistul s-a aflat la Bruxelles împreună cu doi dintre caricaturiştii Popa’S Academy, Leonte Năstase şi Ovidiu Ambrozie Bortă. Pe parcursul celor două zile petrecute la Parlamentul European, cei trei caricaturişti s-au bucurat de un succes impresionant, fiind solicitaţi să deseneze portretele a sute de oficiali, europarlamentari, ambasadori, dar şi funcţionari din instituţiile europene.

Mai citeste si:  Vineri se scot radarele de la naftalina

Gazdă a expoziţiei de caricatură, deputatul european Iosif Matula afirmă că la Bruxelles se consumă, uneori, foarte multă energie, discutând despre bugete, politici economice sau programe de investiții, neglijând, câteodată, valorile cele mai de preț ale statelor membre: oamenii. „Vom putea construi o Europă unită în diversitate dacă nu vom uita valorile umane ale ţărilor noastre. Ei sunt etichetele noastre culturale, reprezentând veritabile cărţi de vizită ale identităţii europene.” declară europarlamentarul român. Potrivit acestuia, Ştefan Popa Popa’S, unul dintre românii cei mai cunoscuţi de pe planetă, este o marcă a României, unul dintre cei mai reprezentativi ambasadori culturali ai ţării noastre în lume.

Mai citeste si:  MIHAIL ŞI GAVRIIL – Patronii spirituali ai Jandarmeriei Române

La rândul său, europarlamentarul Elena Băsescu a mărturisit că a avut un motiv personal pentru a-l invita pe Ştefan Popa Popa’S la Bruxelles: faptul că în campania electorală din 2009, site-ul său oficial a găzduit o caricatură semnată de artist. „Recunoscut de Cartea Recordurilor in 1995 ca cel mai rapid caricaturist din lume, Popa’S este o forţă a naturii, depăşindu-şi propria umbră prin viteza creionului” afirmă Elena Băsescu. Aceasta a mai amintit şi faptul că, datorită

talentului său, Popa’S l-a convins pe regele Marocului, Hassan al II-lea, să dea o lege prin care să permită ziarelor să publice acest tip de artă.

 

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.