News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Vineri, 29.07.2011, la ora 13.30, în sala mică a Consiliului Judeţean Arad în prezenţa preşeditelui CJA, Nicolae Ioţcu a avut loc semnarea a contractului de achiziţie publică furnizare de echipamente în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad.”
„Acest proiect major a ajuns la o nouă etapă, una dintre cele mai importante. Practic, prin aceste achiziţii, rezolvăm problema transportului deşeurilor, reciclarea lor în condiţii moderne”, a declarat Niolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Conform contractului semnat astăzi, Consiliul Judeţean Arad va achiziţiona în cadrul proiectului următoarele:
* 7 vehicule cu compactare(10mc) pentru colectarea şi transportul deşeurilor reciclabile din zonele rurale;
* 10 vehicule cu compactare(16mc) pentru colectarea şi transportul deşeurilor biodegradabile;
* 1 concasor mobil pentru deşeurile din construcţii şi demolări;
* 1 autovehicul pick-up care va deservi Staţia de compostare din Arad.
Valoarea contractului se ridică la suma de 8.805.900 lei fără TVA pentru toate cele 19 vehicule care urmează a fi achiziţionate.
***
În perioada 2010-2013, în judeţul Arad, se desfăşoară proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Arad”, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, cu o valoare totală de peste 122 milioane lei. Cofinanţarea Uniunii Europene prin FEDR este de 80%, 18% reprezintă contribuţia de la bugetul de stat şi 2% este cofinanţarea locală. Beneficiarul proiectului, Consiliul Judeţean Arad, este reprezentat în procesul de implementare de către Unitatea de Implementare a Proiectului (UIP), compartiment separat în cadrul instituţiei. Obiectivul global al proiectului este îmbunătăţirea infrastructurii de management a deşeurilor din judeţul Arad prin construirea componentelor care lipsesc acestui sistem (Staţiile de
Transfer, Sortare şi Compostare) precum şi prin achiziţionarea echipamentelor necesare astfel încât întreaga operaţiune de gestionare derulată la nivel judeţean să se realizeze în conformitate cu prevederile legislative în vigoare.
„Având în vedere că echipamentele de colectare selectivă au sosit în proporţie de 88%, în cel mai scurt timp se va începe distribuirea pubelelor şi containerelor pentru colectarea selectivă, precum şi compostoarele individuale în mediul rural, moment din care, putem spune că judeţul nostru se va alinia la norme europene şi vom începe colectarea selectivă, deosebit de importantă pentru buna desfăşurare a proiectului. Vehiculele vor colecta deşeurile şi le vor transporta la Staţiile de Compostare, Sortare şi Transfer care se vor construi, în vederea reciclării şi recuperării”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.
În cadrul proiectului se derulează cinci contracte: un contract de servicii (semnat la data de 11.08.2010), unul de audit (încheiat la data de 10.03.2011), unul de lucrări (semnat la sediul Consiliului Judeţean Arad în 08.11.2010) şi două contracte de furnizare echipamente (pubele şi vehicule).

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *