News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Taxă pe exprimare

National 24 iulie 2011 admin 0

Ca organu’ nu-i niciunul/Cumu-i sluga-i şi stăpânul.

Ar putea fi primele versuri dintr-un şlagăr al Aradului. Un şlagăr din care să nu lipsească vreun «bă, comunistule» sau vreun «mă, ziaristule», apelative des întâlnite în gura primarului şi numai a lui. Că, dacă zice altcineva câte un «mă» sau câte un «bă», taxa e de 700 de lei noi, aşa cum a păţit Leo Aslău. Care a fost amendat de un purtător de cască din teoretica subordine ierarhică a lui Igaş şi din practica subordine a lui Falcă.

Minte cine spune că libertatea de exprimare a murit în Arad. Da de unde… Doar că aceasta costă. Azi, 700 de lei de la unul, mâine, alţi 700 de lei de la altul, încet-încet devenim un oraş al şoaptelor şi al gândurilor nerostite. Dacă vorbim prea tare, cu câte-un «mă» sau câte-un «bă», se trezeşte automat câte-un «şterge prafu’» de-al primarului, cu uniformă de serviciu să ne taxeze.

Mai citeste si:  Cod galben de ploi torentiale in Arad

Nu avem partipriuri cu vreun partid sau cu vreun ONG, dar ceea ce au semnalat liberalii, social-democraţii şi/sau conservatorii, ceea ce a spus Mişcarea arădeană sau Asociaţia Revoluţionarilor se adevereşte. Orice dictatură începe cu un cult al personalităţii, încurajat de servilismul apropiaţilor. E chiar o reţetă. Iar comisarul-şef Buzgău – cel care i-a întocmit procesul-verbal lui Leo Aslău – e prototipul ideii de întărire a cultului personalităţii. Ceea ce, la 21 de ani de la moartea celui mai împuşcat fiu al poporului, e de-a dreptul tragic. Nu pentru democraţie ca stare generală, ci pentru gândirea democratică a fiecăruia dintre noi.

P.S. Poate este cel mai serios articol din Flacăra, de când existăm. Poate v-aţi aşteptat la o abordare pamfletară a subiectului, dar nu e de glumă… (flacara-rosie.ro)

Mai citeste si:  „Gala de excelență” la sfârşitul lui noiembrie la Arad

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.