News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Credeai ca esti unic proprietar pe terenul tau? Pentru a evita surprizele, mai verifica o data datele din cartea funciara!

In societatea noastra, mare devoratoare de contracte de vanzare-cumparare, sa ai un titlu de proprietate asupra unui teren nu-ti garanteaza, din oficiu, si ca esti singurul proprietar. Vestile proaste pot veni atunci cand te astepti mai putin. Sa spunem ca esti bucuros ca ai gasit un cumparator pentru terenul pus in vanzare si ca ai obtinut un pret bun – te grabesti sa demarezi procedurile notariale si sa inchei tranzactia cat mai repede. Elanul poate sa-ti fie imediat taiat de cruda realitate din extrasul de carte funciara, cea care te face sa vezi dublu sau chiar triplu in directia unor persoane care se proclama proprietari ai terenului tau.

Nu, nu este o iluzie optica. Nu, nu trebuie sa te duci la un consult oftalmologic.

Ceea ce vezi este realitatea societatii romanesti, iar daca ai crezut vreodata ca tie nu ti se poate intampla asa ceva, uite ca se poate. De ce sa te bucuri doar tu de roadele vanzarii proprietatii tale atunci cand mai stau la coada si alti proprietari, cel putin in acte?

Creste pretul, creste si tentatia!

Daca pana mai ieri “prapaditul de teren” nu valora nici macar cat un cos de cumparaturi de la hypermarket, ei bine, astazi, datorita boom-ului imobiliar si al interesului manifestat de investitori fata de zona ta, terenul respective a ajuns sa fie curtat de un pluton intreg de cumparatori indragostiti peste masura de frumusetea sa profitabila. Deoarece vrei ca proprietatea ta sa beneficieze de intreaga atentie a potentialului cumparator, manifesti pretentii consemnate in antecontractul de vanzare-cumparare si, cum esti sigur ca esti unicul proprietar si ca poti sa faci tot ce-ti taie capul cu proprietatea ta, accepti fara probleme clauzele antecontractului, chiar daca acestea specifica faptul ca, in caz de nerespectare, ai de platit daune considerabile.

Faci sapaturi la OCPI pana dai de titlul de proprietate

Chiar daca prin Constitutie ti se garanteaza dreptul la proprietate, se pare ca legea se aplica la comun pentru toti cei care vin cu dovezi care atesta detinerea de drepturi asupra unui bun – asta ca sa nu se spuna despre lege ca discrimineaza. Cum practica depaseste teoria, ba chiar o si anuleaza, te asteapta o perioada de sapaturi avand ca scop final date despre titlul de proprietate.

Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara va reprezenta toposul cercetarilor tale arheologice, chiar poti accesa si arhiva acestuia, bineinteles, dupa achitarea taxei de rigoare.

In paralel, te poti adresa si cabinetului notarial unde au fost validate actele autentice ale terenului de catre ceilalti proprietari, pentru a vedea cu certitudine i(legala) cine a a indraznit sa se proclame stapan peste intinderea terenului tau. Sapaturile avanseaza doar daca notarul de buna credinta iti va ingadui sa ai acces la informatiile necesare, insa e posibil sa te trezesti cu un refuz diplomat, menit sa camufleze o activitate mai putin potrivita unui notar respectabil.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza site-ul www.avocat-tv.ro, sectiunea Subiecte. Acolo, avocat Mihaela Plesea, alaturi de invitatul sau, avocat Mihail C. Barbu, ofera informatii interesante legate de suprapunerile de terenuri.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *