News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Miercuri, 11 ianuarie a.c, jandarmii arădeni, împreună cu reprezentanți ai Asociației Veteranilor de Război Arad, alături de rude și prieteni, l-au sărbătorit pe veteranul de război lt. (r) PANTEA CRĂCIUN, care a împlinit 102 ani.
Pantea Crăciun s-a născut la 11 ianuarie 1910, în localitatea Calacea, județul Bihor iar în prezent locuiește în municipiul Arad.
La data de 5 aprilie 1932 a fost încorporat în randul efectivelor de jandarmi, efectuând stagiul militar până în anul 1933 când a fost lăsat la vatră, cu gradul de sergent. La 11 octombrie 1943 a primit ordinul de concentrare care l-a trimis pe front în linia întâi, în cadrul Batalionului de Jandarmi din Divizia 19 Română. La data de 26 aprilie 1944 a căzut prizonier și a fost ținut în lagăr, departe de cei dragi, timp de șapte ani. S-a întors din prizonierat la 21 aprilie 1951.
La împlinirea celor 102 ani de viață, jandarmii arădeni, alături de toți care i-au fost alături la acest moment aniversar, i-au adus în dar un tort, i-au oferit o diplomă aniversară și au închinat un pahar de șampanie în cinstea veteranului jandarm.

Mai citeste si:  Elevii de la "Moise Nicoară", cei mai tari la geografie din judeţele Arad, Timiş şi Caraş-Severin

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.