News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ziua de vineri, 4 noiembrie a marcat şi prima ediţie a Zilelor Gaiului, un eveniment gândit special pentru locuitorii cartierului Gai, unul dintre cele mai cosmopolite cartiere din Arad. A fost un eveniment care va crea cu siguranţă tradiţie şi care a celebrat cele mai frumoase datini şi obiceiuri româneşti , unguresti şi sârbeşti, dar au fost şi momente dedicate copiilor sportivi ai cartierului.

Ziua a debutat cu finalizarea lucrărilor de canalizare din cartier şi a continuat cu deschiderea evenimentului prin momente încârcate de cultură cum ar fi: un vernisaj cu expoziţie de pictură şi artă fotografică despre cartierul Gai, prezentarea monografiei cartierului Gai semnată de prof. Horia Truţa, monografia comunităţii sârbe din cartierul Gai semnată de Lubomir Sandici, în cadrul  simpozionului „Identitatea cartierului Gai”.Copii au avut parte de competiţii sportive  prin care au încântat asistenţa cu performanţele lor. ”Fiii Gaiului” nu a fost uitaţi ci din contră au fost premiaţi şi recunoscuţi ca fiind un real model pentru vecinii lor şi pentru noi toţi.

Seara s-a încheiat cu un spectacol folcloric deosebit plin de dans şi culoare, plin de tradiţii şi obiceiuri, spectacol care a ţinut cetăţenii alături de noi în pofia frigului de afară.

A fost unul dintre cele mai frumoase evenimente pe care le-am organizat datorită căldurii şi bucuriei pe care am primit-o din partea locuitorilor din Gai, bucurie care a recompensat toate eforturile depuse de noi pentru reuşita acestui eveniment. Mă simt onorată să fac parte din această familie mare şi frumoasă care este defapt cartierul Gai, iar de acum încolo voi face tot posibilul ca acest eveniment să devină tradiţie” a declarat deputatul arădean Claudia Boghicevici unul din organizatorii principali al acestui eveniment.

Succesul acestui eveniment a fost asigurat de numărul mare de participanţi la această sărbătoare, participanţi care deja s-au arătat nerăbdători pentru următoarea ediţie.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *