News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Cum se întreține un vehicul electric? Ce trebuie să iei în calcul când conduci unul: sfaturi și recomandări Cum se întreține un vehicul electric? Ce trebuie să iei în calcul când conduci unul: sfaturi și recomandări
Please follow and like us:
Pin Share

Mașinile electrice nu mai sunt de domeniul viitorului, sunt o realitate a vieții cotidiene. Numărul de mașini electrice este în creștere, la fel ca și cel al scuterelor, iar măsurile antipoluare și pentru reducerea schimbărilor climatice anunță un viitor în care majoritatea oamenilor vor folosi astfel de vehicule. Este un lucru care nu va schimba doar modul în care ne deplasăm, ci și cum le întreținem, pentru a preveni defecțiunile.

Fie că ai deja o mașină electrică sau un scuter, fie că intenționezi să achiziționezi așa ceva, e important să știi ce trebuie să ai în vedere pentru întreținerea lor.

Sfaturi și recomandări pentru întreținerea unei mașini electrice

Întreținerea mașinii sau a scuterului este foarte importantă pentru a evita eventualele defecțiuni, care generează evenimente neprevăzute în timpul deplasării, atât în cazul mașinilor pe bază de carburant, cât și în cazul celor electrice, în special în sezonul rece.

Una dintre cele mai importante componente ale vehiculelor electrice este bateria. Prin urmare, întreținerea începe cu menținerea acestora în cea mai bună stare. Totodată, este foarte important să alegi tipul de baterie care i se potrivește cel mai bine, luând în considerare recomandarea producătorului, dar și aspecte precum dimensiunea sau cât de mult intenționezi să te deplasezi. Intră de Dbsolar.ro și alege dintr-o gamă variată de baterii pentru vehicule electrice pe cea care bifează toate caracteristicile și se încadrează în bugetul pe care l-ai stabilit.

Ca și în cazul vehiculelor convenționale, întreținerea de bază a celor electrice este proiectată de producător. Așadar, trebuie să respecți intervalele de întreținere enumerate în manualul vehiculului. O parte importantă este verificarea izolațiilor conexiunilor dintre baterie și motorul electric, precum și împământarea vehiculului. Acest control necesită echipamente specializate și un tehnician de vehicule electrice, dar nu este o muncă dificilă și nici nu are un cost foarte ridicat.

În plus, trebuie înlocuit lichidul de frână al unei mașini electrice, precum și plăcuțele și discurile de frână, deși acestea se uzează foarte puțin din cauza frânării regenerative. Motorul electric și bateria sunt de obicei răcite cu lichid. Acest solvent, care este aproape similar cu antigelul dintr-o mașină tradițională, trebuie schimbat în mod regulat, la fel ca antigelul dintr-un vehicul cu ardere.

Ce trebuie să mai iei în calcul când conduci un vehicul electric

Autonomia vehiculelor electrice variază foarte mult în funcție de factori cheie, cum ar fi greutatea și înălțimea vehiculului, dimensiunea bateriei și specificațiile motorului electric. În plus, factori precum stilul de condus, terenul, condițiile meteorologice de pe un anumit drum și aerul condiționat al vehiculului pot juca un rol important în durata de viață a bateriei.

Un stil de condus confortabil și preventiv nu este doar mai sigur, ci te ajută să profiți la maximum de energia vehiculului electric. La fel, condusul pe teren accidentat solicită mai mult mașina și crește consumul. Clima este un factor important care are un impact direct asupra eficienței oricărei baterii. Pe vreme rece, sunt folosite mai multe părți ale vehiculului consumatoare de energie, cum ar fi radiatorul, ștergătoarele de parbriz, parbrizul încălzit etc. În caz contrar, pe vreme foarte caldă, pentru a asigura confortul pasagerilor, sistemul de aer condiționat va fi folosit mai mult. În mod similar, automobilul în sine poate folosi sistemele necesare pentru a menține o temperatură acceptabilă pentru baterie.

Vehiculele electrice sunt din ce în ce mai prezente în viețile noastre, dar vin ca să le ușureze. Întreținerea unei asemenea mașini este mai facilă decât cea a unui autoturism clasic. Tot ce trebuie să faci este te informezi și să apelezi la profesioniști.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *